Sebastiaan van Bakel in actie in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen Heracles. (Foto: Henk van Esch) Foto: Henk van Esch

FC Den Bosch verliest nipt van de koploper

Voetbal 82 keer gelezen

DEN BOSCH | FC Den Bosch mocht na een weekje zonder clubvoetbal weer aan de bak. Mede-koploper Heracles Almelo kwam op bezoek in De Vliert. Via Joey Konings pakte FC Den Bosch nog de voorsprong, maar Heracles Almelo trok aan het langste eind: 1-2.

Jack de Gier wijzigde zijn ploeg op twee plekken ten opzichte van de wedstrijd tegen TOP Oss. De afwezige Teun van Grunsven en Jordy van der Winden werden vervangen door Dylan Ryan en Victor van den Bogert.

Binnen 5 minuten ontstond al de eerste kans voor FC Den Bosch. Via de rechterkant gaf Rik Mulders de voorzet die net werd overgekopt door Ryan Leijten. Na iets meer dan een kwartier ontving Anass Ahannach de bal rond de middellijn en verplaatste de bal naar links op Evan Patoulidis. Hij gaf de bal voor op Danny Verbeek die probeerde te schieten maar tot 2 keer toe werd geblokt. In de rebound wist Joey Konings wel raad met de bal en schoot overtuigend de 1-0 tegen de touwen.

FC Den Bosch was sterker in het eerste half uur en hield het achterin zelf goed dicht. Toch wist Heracles Almelo haar eerste echt kans om te zetten in een doelpunt. Justin Hoogma’s lange pass van achteruit werd door Emil Hansson op waarde geschat. De buitenspeler lobde de bal over doelman Wouter van der Steen heen, nadat hij de open ruimte achterin vond.

Heracles Almelo kwam na de gelijkmaker beter in de wedstrijd, maar wist niet tot hele grote kansen te komen. Vlak voor rust kwam FC Den Bosch gevaarlijk voor het doel, via Ryan Leijten. De middenvelder werd door Joey Konings de diepte ingestuurd, krulde de bal richting de kruising, maar zijn inzet werd spectaculair gekeerd door doelman Brouwer.

De tweede helft begon FC Den Bosch waar het gebleven was, hoog druk zetten richting het doel van de bezoekers. Dit ging wel gepaard met een aantal tegenstoten van de Almeloërs. In het tweede bedrijf hielden de ploegen elkaar goed op afstand, totdat Joey Konings een kwartier voor het einde nog de kans kreeg om FC Den Bosch op voorsprong te schieten. Zijn snoeiharde doelpoging met links werd gekeerd door de doelman. De corner die hierop volgde werd na een mooie combinatie met Ahannach vlak naast de linkerpaal geschoten door Danny Verbeek.

Direct na deze aanval kwam toch Heracles Almelo op voorsprong. Abdenego Nankishi kon rustig afronden terwijl de defensie van FC Den Bosch even niet goed gepositioneerd stond. De laatste tien minuten probeerde de Bosschenaren nog de gelijkmaker te maken. Jack de Gier forceerde nog door aanvallend te wisselen maar dit leverde geen doelpunt meer op.

Volgende week vrijdag staat volgende duel op het programma. Met de steun van een uitverkocht uitvak, is dan Willem II in Tilburg de tegenstander.