De voetbalwedstrijd FC Den Bosch tegen TOP Oss op 17 september eindigde helaas met geweld en agressie.
De voetbalwedstrijd FC Den Bosch tegen TOP Oss op 17 september eindigde helaas met geweld en agressie. Foto: Bart Meesters

Drie jaar geen uitsupporters welkom bij wedstrijden tussen TOP Oss en FC Den Bosch

Voetbal 182 keer gelezen

DEN BOSCH | De voetbalwedstrijd FC Den Bosch tegen TOP Oss op 17 september eindigde helaas met geweld en agressie. Een situatie die geen van de betrokken voetbalclubs, KNVB, gemeenten, OM en politie willen. De betrokken partijen voelen zich genoodzaakt een maatregel te nemen die de mogelijkheid van zulk geweld en agressie beperkt.

Dit in het besef dat een kleine groep het verpest voor de voetbalsupporter die wel van de positieve voetbalbeleving is. Na een gezamenlijk overleg op 3 oktober is daarom het volgende besluit genomen. De volgende wedstrijd tussen TOP Oss en FC Den Bosch (op 3 februari aanstaande) is zonder uit-publiek. Dat geldt ook voor de komende drie seizoenen. Bij aanvang van het seizoen 2026/2027 kunnen de wedstrijden waarin deze voetbalclubs tegen elkaar spelen, weer met publiek gespeeld worden.

Doel besluit

De betrokken partijen willen hiermee uiten dat de mensen die zorgen voor geweld en agressie, niet welkom zijn. Voetbalwedstrijden horen plaats te vinden in een veilige omgeving en sportieve sfeer. Dat onderstreept iedereen. Voetbal is een sport die mensen wil verbinden, een stadion een plek voor familie en voetballiefhebbers. Geweld rond voetbalwedstrijden past niet in dat beeld en wordt door alle betrokken partijen ook niet getolereerd. TOP Oss, FC Den Bosch, politie, Openbaar Ministerie en de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Oss trekken hierin samen op. Ieder vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. En vanuit een gedeelde visie waar het gaat om een positieve voetbalbeleving.

Onderzoek nog volop bezig

Het onderzoek naar de ongeregeldheden van 17 september jl. is nog in volle gang. De verwachting is dat naar aanleiding hiervan nog individuele maatregelen zullen volgen. Wanneer hier duidelijkheid over is, dan wordt hierover gecommuniceerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant