Bericht van FC Den Bosch.
Bericht van FC Den Bosch.

Tommie van Alphen nieuwe algemeen directeur FC Den Bosch

Voetbal 343 keer gelezen

DEN BOSCH | Tommie van Alphen is per 1 februari 2023 aangesteld als algemeen directeur van FC Den Bosch. Het gaat om een aanstelling van tenminste tweeënhalf jaar. De in Boxtel geboren Brabander is geen onbekende van de club. Tussen 2015 en 2017 werkte Van Alphen als accountmanager al ruim tweeënhalf jaar voor de Bosschenaren. Daarna maakte hij de overstap naar FC Utrecht, waar Van Alphen Sponsorshipmanager werd.

De afgelopen drie jaar was Van Alphen in Utrecht actief als Partnershipsmanager. In deze functie was Van Alphen verantwoordelijk voor de grotere sponsorships, het partnershipsteam en was hij onderdeel van het managementteam van de Utrechtse eredivisionist. Van Alphen zet bij FC Den Bosch de stap naar het hoofdpodium.

Tommie van Alphen: “Met heel veel energie en enthousiasme kijk ik uit naar mijn nieuwe periode bij FC Den Bosch! De afgelopen weken sprak ik veelvuldig met de aandeelhouders van de club en heb ik me een beeld kunnen vormen van de uitdagingen die me wachten.FC Den Bosch is voor mij een hele warme, échte voetbalclub met sfeer waar medewerkers en supporters ambitieus zijn. Destijds heb ik ook de zakelijke relaties van de club als zeer betrokken ervaren en het contact met hen als heel positief. Die warme banden van toen wil ik vanaf januari weer aanhalen.”

Van Alphen vervolgt: “FC Den Bosch is een club met historie en je voelt dat er meer in zit. Daar hunkeren mensen naar. Al is het verleden soms ook een last, omdat de huidige begroting geen match is met die verwachtingen. Maar FC Den Bosch heeft eerder dit jaar haar herpositionering afgerond en de richting die ze op wil, met de strategische doelen die daar bij horen, zijn helder. Vanuit die propositie richt ik me in elk geval het komende jaar op het versterken en ontwikkelen van de interne organisatie. Het commerciële domein is mijn sterkste punt en voor FC Den Bosch zie ik op dit terrein groeikansen. Het behalen van meer inkomsten vergroot de kans op meer sportief succes. De hoogte van de begroting is bijna altijd leidend voor het sportieve resultaat. En meer succes betekent een grotere populariteit. FC Den Bosch heeft een cruciale rol in de Bossche samenleving en heeft betekenis voor veel verschillende personen, van jong tot oud. Het uitdragen van dat maatschappelijke belang van de club voor stad en regio gaat de groei ondersteunen. Het allerbelangrijkste, en dat is een continu proces, is dat de doorontwikkeling op technisch gebied nog meer vaart krijgt.FC Den Bosch heeft een succesvolle jeugdopleiding die symbool staat voor de talentontwikkeling die de club op elk terrein nastreeft. Het is de levensader van de club. De volgende stap is dat we nog meer voetbalwaarde creëren voor de complete voetbaltak. Het behalen van de Play-Offs voor promotie is wat mij betreft een keiharde doelstelling. Daar hoort een begroting bij die past bij die ambitie.”

FC Den Bosch RvC-voorzitter Huub van Mackelenbergh: “Met de aanstelling van Tommie halen we een talentvolle en ambitieuze directeur in huis. Iemand die de club en al haar dynamieken kent uit zijn vorige rol bij FC Den Bosch en op commercieel vlak zijn sporen verdiend heeft. De functie van directeur bij FC Den Bosch is geen gemakkelijke rol, maar Tommie kan profiteren van alle praktijkkennis die hij in zijn managementfunctie bijFC Utrecht heeft opgedaan. Hij heeft het afgelopen jaar de studie Sports Leadership Programme succesvol afgerond en is klaar om zijn opgedane bagage en ervaring bij FC Den Bosch in de praktijk te brengen als eindverantwoordelijke. We zien in Tommie ook iemand die interne en externe krachten weet te bundelen en die Bosschenaren kan verbinden rond de gezamenlijke uitdaging om van FC Den Bosch een florerende, waardevolle club voor velen te maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant