Danny Verbeek was witheet na afloop van de uitwedstrijd tegen MVV in oktober omdat de spelers van FC Den Bosch de hele wedstrijd lang naast allerlei verwensingen ook aanstekers en bekers bier naar het hoofd geslingerd kregen. Foto: Henk van Esch

FC Den Bosch krijgt vrijdagavond MVV op bezoek

Voetbal 489 keer gelezen

DEN BOSCH | Na de 1-0 overwinning van vorige week vrijdag op Jong PSV komt morgen MVV Maastricht op bezoek in De Vliert. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt.

Na meer dan 2 maanden boekte FC Den Bosch afgelopen vrijdag eindelijk weer eens een overwinning. In eigen huis was de ploeg van Jack de Gier met 1-0 te sterk tegen het Jong PSV van Adil Ramzi. Anass Ahannach zorgde op spectaculaire wijze voor de enige treffer van de avond. Na een onderschepping van verdediger Teun van Grunsven legde hij de bal eerst al met een schitterende aanname klaar voor zijn linkerbeen en haalde vervolgens verwoestend uit. De bal viel via de onderkant van de lat binnen. Ook startten de nieuwelingen Tomas Kalinauskas en Ibane Bowat direct in de basis. Jack de Gier was erg te spreken over de debutanten en zei dat het team onder andere door hun frisheid prima had gespeeld.

MVV is na een goede seizoenstart de laatste weken wat minder in vorm. In de laatste 5 wedstrijden wist het slechts één keer te winnen en speelde het een keer gelijk waardoor de Maastrichtenaren nu 6de staan in de competitie met 34 punten uit 20 wedstrijden. In aanloop naar de wedstrijd van morgen speelde MVV een spectaculaire wedstrijd tegen Telstar afgelopen dinsdagavond. Binnen een kwart wedstrijd stond het al 1-1 in Velsen-Zuid door goals van Giousis (Telstar) en Steuckers (MVV). Daarna was het Rein Smit die een hattrick produceerde en Telstar in de 49ste minuut al op een 4-1 voorsprong zette. Door goals van Kostons en Van Helden had MVV een halfuur voor tijd alweer de aansluiting gevonden. 5 minuten voor tijd zorgde uiteindelijk routinier Glynor Plet voor de beslissing en de 5-3 overwinning voor Telstar.

Op 22 oktober van het afgelopen jaar troffen FC Den Bosch en MVV elkaar al eerder dit seizoen, toen in Maastricht. In stadion De Geusselt ging FC Den Bosch met 3-1 onderuit. MVV kwam via Steuckers en Kostons voor rust al op een 2-0 voorsprong. Victor van den Bogert bracht de spanning terug in de wedstrijd. Uit een corner kreeg hij de bal dichtbij het doel voor zijn voeten en schoot de bal tegen de touwen. FC Den Bosch ging opzoek naar de gelijkmaker, maar dat leverde uiteindelijk de Limburgers nog een goal op. In de 84ste minuut besliste opnieuw Steuckers de eindstand.

De wedstrijd wordt morgen (vrijdag) om 20.00 uur gespeeld en is te volgen via het schakelkanaal van ESPN. Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op www.fcdenbosch.nl.