Mooiland heeft deze week het hoogste punt gevierd van de huurappartementen op de hoek Kooikersweg en Lelystadstraat in Den Bosch.
Mooiland heeft deze week het hoogste punt gevierd van de huurappartementen op de hoek Kooikersweg en Lelystadstraat in Den Bosch.

Mooiland viert hoogste punt huurappartementen hoek Kooikersweg en Lelystadstraat

Wonen 479 keer gelezen

DEN BOSCH | In de Bossche wijk De Kruiskamp - op de hoek Kooikersweg en Lelystadstraat - bouwt Bouwbedrijf van Grunsven een winkel-/wooncomplex. De 14 sociale huurappartementen van woningcorporatie Mooiland zijn onderdeel van dit nieuwbouwproject. Deze week werd het hoogste punt gevierd met de werknemers van de bouw. 

De vlag werd gehesen en voor iedereen was er een puntzak friet! Op de begane grond komt een supermarkt, cafetaria en is nog ruimte voor één of twee winkels. Op de eerste en tweede verdieping daarboven komen de 14 energiezuinige en gasloze sociale huurappartementen. 

Duurzaam en comfortabel wonen

De appartementen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp die warmte opwekt maar ook de woning kan koelen in de zomerperiode. Alle appartementen hebben een ruime woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, apart toilet, badkamer, een loggia (inpandig balkon) en een berging op de begane grond. Het dak van de supermarkt krijgt een groen dak. Een groen dak werkt als buffer bij hevige regenval, waardoor het rioolsysteem minder wordt belast. Het bevordert ook de biodiversiteit en ziet er mooi groen uit. Alle appartementen zijn toegewezen aan nieuwe huurders. Mooiland verwacht dat zij medio mei 2023 de sleutels ontvangen van hun nieuwe appartement.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant