Een team enthousiaste medewerkers staat dagelijks klaar om de dieren optimaal te verzorgen.
Een team enthousiaste medewerkers staat dagelijks klaar om de dieren optimaal te verzorgen. Foto: Baas & Beest Fotografie

Koop Lokaal: Dieren-vakantieboerderij ‘De Lofert’

Zakelijk 1.313 keer gelezen

In het buitengebied van Berlicum ligt Dieren-vakantieboerderij ‘De Lofert’, waar huisdieren terecht kunnen voor een kort of langer verblijf. Waarom iedereen hier zijn geliefde hond, kat, kanarie of ander huisdier met een gerust hart naartoe kan brengen, dat weet Harvy Schouten haarfijn te vertellen.

De onderneming stamt alweer uit 1995, destijds opgericht door de ouders van Harvy. Die begonnen het dierenpension naast hun eigen veeboerderij. Als extraatje. Dat veranderde toen Harvy ‘De Lofert’ later overnam, want hij besloot zich juist compleet te focussen op het dierenpension. Of dieren-vakantieboerderij, zoals Harvy het noemt: “Want dat is ook meer wat het echt is, we willen namelijk heel graag een huiselijke omgeving creëren voor de dieren, een plek bieden waar ze zich thuis voelen.” Door de jaren heen is het servicepakket steeds verder uitgebreid, met onder meer een dagopvang, vachtverzorging en boswandelingen gedurende het verblijf. 

Optimale verzorging

Een team enthousiaste medewerkers staat dagelijks klaar om de dieren optimaal te verzorgen. Harvy laat het graag even zien, tijdens een ronde door het hele pension. In de wijde omgeving vooral veel bossen, rond de boerderij nog meer groen én alle ruimte. Met grote uitlaatweides waar net een vijftal honden rondrent. “In groepjes gaan ze elke keer naar buiten”, legt Harvy uit. Binnen is ook alles even netjes. Ruim, goed verzorgd én goed geïsoleerd. Dat houdt warmte binnen en geluidsoverlast tegen. Vloerwarming in de winter, airco in de zomer, en voor alle dieren een eigen verblijf. Bij het pension is écht van alles mogelijk. Van dagopvang tot langdurige opvang, bij ziekte van de eigenaar bijvoorbeeld. “Dagopvang is iets van de laatste jaren, mensen die de hele dag werken, vinden het vaak prettig om hun hond hier te brengen. In plaats van sip thuis te zitten wachten tot de baas terugkomt, laten we ze hier meerdere keren per dag uit. Ze hebben lekker de ruimte en kunnen met elkaar spelen.” Klanten hebben een eigen sleutel en brengen hun hond vroeg in de morgen, om die ’s avonds weer op te halen. 

Het is niet alleen dieren opvangen, de verzorging van de dieren is net zo belangrijk. Al het personeel van ‘De Lofert’ heeft dan ook een opleiding dierenverzorging. “Elk dier dat hier komt, heeft een eigen verhaal.” Wat het dier thuis gewend is, proberen ze hier na te bootsen. Een koekje tussendoor, vier keer oogdruppels per dag, alle details en bijzonderheden zijn gelogd in een computersysteem. “Iedere klant heeft een eigen account, en kan daar alles kwijt wat belangrijk is om te weten over het dier.” 

Klant is koning

Honden en ook andere huisdieren zijn meer en meer bij de familie gaan horen, weet Harvy. Dieren worden ook ouder, en mensen willen daarnaast steeds meer luxe voor hun dieren. “We gaan eigenlijk gewoon in op alle wensen van de klant. Omdat we ook nog eens het hele jaar open zijn en 24 / 7 aanwezig, loopt het hier altijd door. Dat maakt ons een vertrouwd adres voor mensen die opvang zoeken voor een huisdier.” 

Meer informatie

Iedereen die meer informatie wil over opvang van huisdieren bij ‘De Lofert’ kan contact opnemen met Harvy. Ook potentieel personeel mag zich altijd aanmelden. 

Dierenvakantieboerderij “De Lofert” Loofaert 11, 5258 SN Berlicum 073 503 1350, info@dierenvakantieboerderij.nl, www.dierenvakantieboerderij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant