Bescheiden als-ie is, zal John van Gestel niet snel opscheppen over wat hij allemaal heeft bereikt in die 22 jaar.
Bescheiden als-ie is, zal John van Gestel niet snel opscheppen over wat hij allemaal heeft bereikt in die 22 jaar. Foto:

Bij Ahlmann zijn ze op zoek naar een ‘nieuwe’ John

Zakelijk 213 keer gelezen

REGIO | Ruim 20 jaar reed John van Gestel (47) elke dag even trouw naar Ahlmann Nederland in Ammerzoden, een dynamisch familiebedrijf met bijna vijftig jaar ervaring in het leveren, onderhouden en repareren van grondverzetmachines. Aan dat tijdperk komt nu een einde, want John gaat het bedrijf verlaten en verder met zijn eigen onderneming. De chef lasserij kijkt speciaal voor de gelegenheid terug op zijn loopbaan; stiekem zit die vol met mooie momenten.

Bescheiden als-ie is, zal John niet snel opscheppen over wat hij allemaal heeft bereikt in die 22 jaar. Al zijn er zeker genoeg successen geweest waar de chef lasserij toch écht wel met trots op terugblikt. Producten ontwikkelen bijvoorbeeld waarvan in eerste instantie werd gezegd; ‘dat kan niet’, zoals het grote draaiplateau om de Ahlmann-machines mee te presenteren tijdens beurzen. En dat John dan eigenhandig wist te bewijzen: ‘Jawel hoor, het kan toch.’ 

Bij Ahlmann konden ze dan ook in de handen wrijven met een werknemer zoals John. Even creatief als positief, en altijd denkend in mogelijkheden en oplossingen. John kwam uit de constrctiewereld toen hij hier kwam werken in de lasserij. Maar door de jaren heen wel de fijne kneepjes van het vak geleerd en sinds een jaar of tien is John ook chef van de afdeling. 

Een kleine afdeling, en ook best een unieke. “Veel van dit soort bedrijven hebben geen eigen lasserij. Dat maakt het juist leuk en bijzonder werk. Daar staan we als bedrijf ook wel echt om bekend, om die speciale dingen”, vertelt John; “en dat we ver gaan in het meedenken met de klant, iets kunnen bedenken en dan ook hier in huis kunnen maken, uitrustingsstukken voor de grondverzetmachines bijvoorbeeld.” 

In al die jaren dat hij er werkte, is John een belangrijke spil gebleken. Zo iemand die er altijd was, altijd rustig bleef en waar iedereen bij terecht kon. Iets wat veel mensen, er werken er zo’n zestig, binnen Ahlmann ook deden. “Dat was toch ook wel echt één van de mooiste dingen, dat je hier met iedereen te maken had. Met medewerkers van alle afdelingen en uit alle lagen van het bedrijf. Van directie tot verkoop, en van magazijn tot inkoop.”

Ook het diverse klantenbestand van het bedrijf maakte de job van John altijd even divers als uitdagend; waterschappen, gemeentes, aannemers, de multifunctionele machines van Ahlmann kunnen nu eenmaal op veel verschillende plekken ingezet worden. 

John gaat nu verder met zijn eigen bedrijf ‘John van Gestel laswerk en landschapverzorging’. Dus zoeken ze bij Ahlmann een ‘nieuwe’ John. Volgens John kan iemand die creatief is, hier heel goed zijn ei kwijt. “Je krijgt veel vrijheid om dingen te bedenken, te ontwerpen en te ontwikkelen. En het werk is al die jaren altijd even leuk en uitdagend geweest”, vindt John.

Het werk van John is eigenlijk een afwisselende combinatie van las- en constructiewerk. Een interessante baan door de diversiteit aan werkzaamheden, waar je verschillende soorten lastechnieken kunt gebruiken en veel kunt leren ‘on the job’. “Maar”, besluit John: “Eigenlijk moet je vooral handig zijn en je boerenverstand goed kunnen gebruiken.” 

Met het vertrek van John zit het bedrijf met een uitdaging. Dus ben of ken jij de creatieve lasser voor Ahlmann? Dan ben je van harte welkom voor een kop koffie en een goed gesprek. Bel met 073-5997755.

Contactgegevens
Ahlmann Nederland
Onderwaard 11
5324 JV Ammerzoden
073 599 7755
www.ahlmann.nl

Het werk van John van Gestel is eigenlijk een afwisselende combinatie van las- en constructiewerk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant