Lyuna Marcelis (15), Amber Homminga (19) en Isabel Dingjan (21) in actie tijdens de Worldcup Acro in Portugal.
Lyuna Marcelis (15), Amber Homminga (19) en Isabel Dingjan (21) in actie tijdens de Worldcup Acro in Portugal. Foto: Acrolife

Flik-Flak goed vertegenwoordigd tijdens Worldcup Acro in Portugal

Overige sport 492 keer gelezen

DEN BOSCH | Van 10 tot en met 12 maart hebben drie leden van de afdeling Acrobatische Gymnastiek van Flik-Flak uit Den Bosch Nederland vertegenwoordigd bij de Worldcup Acro in Portugal: Lyuna Marcelis (15) uit Tilburg, Amber Homminga (19) uit Oss en Isabel Dingjan (21) uit Leiden.

Op woensdag 8 maart zijn ze met de rest van TeamNL naar Portugal vertrokken om daar te gaan trainen. Op vrijdag hadden ze hun eerste kwalificatie, een balansoefening, waarmee ze de 7e plaats in het sterke deelnemersveld wisten te halen. Op zaterdag volgde de tweede kwalificatie, een tempo oefening, waarmee ze als 5e wisten te eindigen. Beide kwalificaties samen zorgden ervoor dat ze zich als 7e wisten te plaatsen voor de finale op zondag. Tijdens deze finale wisten ze Spanje achter zich te houden en op hun eerste Worldcup als seniorenteam verrassend 7e te worden. Portugal veroverde het goud, Oekraïne het zilver en USA ging er vandoor met het brons. Het team gaat zich nu bij hun eigen club Flik-Flak in Den Bosch richten op de kwalificaties voor het EK dat in oktober in Varna (Bulgarije) zal plaatsvinden.

Lyuna Marcelis (15), Amber Homminga (19) en Isabel Dingjan (21) in actie tijdens de Worldcup Acro in Portugal.

Uit de krant