De 22-jarige Andreescu reikte in 2019 tot de vierde plaats op de wereldranglijst.
De 22-jarige Andreescu reikte in 2019 tot de vierde plaats op de wereldranglijst.

Grand Slamkampioen Andreescu maakt debuut op Libéma Open

Overige sport 452 keer gelezen

ROSMALEN | Libéma Open heeft opnieuw een Grand Slamkampioen weten te strikken voor deelname aan het internationale grastoernooi van 10 tot 18 juni in het Autotron in Rosmalen. Na Daniil Medvedev heeft ook Bianca Andreescu haar komst naar het gecombineerde ATP/WTA-toernooi bevestigd.

De 22-jarige Andreescu reikte in 2019 tot de vierde plaats op de wereldranglijst. In dat seizoen won ze drie titels waaronder de US Open door Serena Williams in de finale te verslaan. Een knieblessure hield de in Canada geboren speelster met Roemeense roots in 2020 bijna een jaar aan de kant. Ondanks die tegenslag eindigde ze vorig jaar voor het vierde jaar op rij in de top50 van de wereld. Dit seizoen reikte Andreescu tot de halve finale bij het WTA-toernooi in Thailand. Het wordt voor de Canadese topspeelster haar eerste optreden bij Libéma Open.

Meer speelsters worden binnenkort bekendgemaakt. Ekaterina Alexandrova won vorig jaar het vrouwenenkelspel. Bij de mannen kan het publiek in ieder geval naast Medvedev ook titelhouder Tim van Rijthoven in actie zien op de grasbanen van het Autotron. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.libema-open.nl en www.eventim.nl, of telefonisch via 0900-1353.

Uit de krant