Kobe Webster in actie in de met 71-74 verloren thuiswedstrijd tegen Kangoeroes Mechelen. Foto: Robert Verboon

Heroes komt net te kort in intensief duel tegen Kangoeroes Basket Mechelen

Overige sport 434 keer gelezen

DEN BOSCH | In een intensieve wedstrijd kwam Heroes Den Bosch vrijdagavond tekort tegen Kangoeroes Basket Mechelen. Met 71-74 kon de ploeg naar België vertrekken. Verners Kohs kwam deze avond tot 15 punten, Donte Thomas scoorde 9 punten. Bij Mechelen waren Mukubu en Arirguzoh goed voor 17 punten.

Weinig tot geen verschil tussen beide ploegen in het begin van de wedstrijd. Kangoeroes Basket Mechelen opent met een driepunter, maar Kohs trekt dat meteen daarna weer recht. Heroes Den Bosch en Mechelen blijven daarna de scores uitwisselen. Thomas en Kohs zijn de scorers aan de kant van de thuisploeg, bij de gasten uit Mechelen zijn het Mukubu en Arirguzoh die de meeste punten scoren. Stand na tien minuten 15-19, waarmee Mechelen meteen het eerste gaatje van de avond slaat.

Een stroef begin van het tweede kwart voor Heroes Den Bosch. Lagio Grantsaan opent nog met een driepunter maar daarna is de thuisploeg vooral zoekende naar het juiste spel. Binnen twee minuten staan er vijf teamfouten op het bord maar kan Heroes scorend de schade nog beperkt houden. Met nog 6.55 op de klok is de stand 20-23 en is daar de time-out voor Erik Braal. Even later krijgt Erik Braal ook een technische fout voor aanmerkingen op de leiding. Kangoeroes Mechelen trekt zich er allemaal weinig van aan en loopt via 25-29 uit naar een 27-38 voorsprong met nog drie minuten op de klok in dit kwart. Heroes Den Bosch komt nog wel iets dichterbij in het restant van het kwart, maar kan de kloof niet helemaal dichten. Ruststand 34-40.

Mede door driepunters van Kohs en Keime Helfrich komt Heroes toch weer terug in de wedstrijd. Kangoeroes Mechelen loopt dan uit naar 40-48 en Erik Braal loopt tegen zijn tweede technische fout aan. Stand na de bijbehorende vrije worp, 45-50. Het is daarna Kobe Webster die met 2 vrije worpen en een driepunter de stand op 50-50 brengt waarna Mechelen de time-out pakt. Foerts zet dan de gasten weer op een 50-53 voorsprong, maar door vrije worpen van Thomas en Chris-Ebou Ndow kan Heroes Den Bosch dan toch de leiding nemen. Het is dan toch Mechelen dat met een minimale marge aan het laatste kwart kan beginnen, 57-58.

Spektakel genoeg in het laatste kwart. Kohs zet de thuisploeg op voorsprong maar Mechelen blijft steeds goed bij. Bij de stand 65-63 moet Jonas Foerts naar de kant met 5 fouten en loopt Kristof Michiels tegen een technische fout aan. Kohs en Emmett Naar zetten met hun vrije worpen Heroes Den Bosch op 68-63. Het blijft aan beide kanten zeer fel en met nog iets meer dan twee minuten op de klok is het 71-69 in het voordeel van Heroes Den Bosch. Mechelen komt dan op 71-73 en de laatste driepunter van Webster, met nog 3 seconden op de klok wordt gemist. Kangoeroes Mechelen kan dan met nog 1 vrije worp de eindstand op 71-74 bepalen.