Bericht van Heroes Den Bosch.

Heroes verslaat in Den Bosch Spirou Basket Charleroi

Overige sport 555 keer gelezen

DEN BOSCH | In een enerverende wedstrijd heeft Heroes Den Bosch woensdagavond een mooie overwinning behaald op Spirou Basket Charleroi. Na vier kwarten stond er een 88-64 score op het bord en zo kan Heroes Den Bosch de eerste overwinning bijschrijven in de Elite Gold. Topscorers aan de kant van Heroes Den Bosch waren Thomas van der Mars met 14 punten en Boy van Vliet met 13 punten.

door Rob de Keijzer

Mede dankzij driepunters van Keime Helfrich en Donte Thomas komt Heroes na iets meer dan 3 minuten spelen op een 11-10 voorsprong. Spirou Basket geeft de thuisploeg geen kans om een gaatje te slaan en blijft, mede door vrije worpen, in het spoor van Heroes. Maar een paar minuten later is dan daar toch een gaatje van 5 punten, Austin Price zorgt met zijn driepunter voor 20-15. Met nog een minuut te gaan mag Kobe Webster naar de vrije worp lijn en die zet zo de thuisploeg op een 24-17 voorsprong. Beide ploegen komen niet meer tot score zodat dat ook de stand na het eerste kwart is.

Kuta en Libert brengen Spirou Charleroi dan weer snel terug in de wedstrijd in het begin van het tweede kwart en bij de stand 24-21 is daar de time-out voor Erik Braal. Heroes Den Bosch loopt daarna, mede door een heerlijke dunk van Thomas uit naar een 31-21 voorsprong wat dan weer een reden is voor Spirou Charleroi om de time-out te nemen. Het verschil blijft daarna rond de tien punten schommelen, maar met nog drie minuten op de klok is het toch Spirou dat het verschil kan terugbrengen tot vier punten: 35-31. Even later kwamen de gasten uit Charleroi op gelijke hoogte (39-39), maar het was toch Heroes Den Bosch dat met een kleine voorspong de rust in kon gaan: 42-39.

Even na rust zet Chris-Ebou Ndow Heroes Den Bosch op 46-41. Hij is daarmee de 11e speler van Heroes Den Bosch die op het sheet komt deze avond met een score. Sterk spel van Thomas geeft de thuisploeg even later wederom een voorsprong van tien punten: 53-43. Met nog twee minuten te spelen is de stand 60-45 en is daar weer de time-out voor Charleroi. Toch brengt de uitploeg het verschil weer terug tot tien punten, waardoor de stand na drie kwarten 63-53 bedraagt.

In het laatste kwart loopt Heroes Den Bosch toch weer verder uit en komt het iets na halfweg het kwart op een 73-58 voorsprong. De thuisploeg heeft dan met Thomas, Van der Mars en Jito Kok al 3 spelers in de dubbele cijfers. Spirou Basket komt er in het laatste kwart niet meer aan te pas en via 80-60 wordt het uiteindelijk 88-64.