Teleurstelling bij Heroes Den Bosch na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen Leuven Bears. Foto: Robert Verboon

Einde seizoen voor Heroes na thuisnederlaag tegen Leuven

Overige sport 693 keer gelezen

DEN BOSCH | Na de nederlaag in Leuven was de opdracht voor deze avond duidelijk. Winnen met meer dan tien punten en de volgende ronde is bereikt. Het lukte helaas niet om de wedstrijd in een overwinning om te zetten (71-74) waarmee het seizoen ten einde is voor de thuisploeg. Austin Price kwam tot 20 punten, Thomas van der Mars was goed voor 18 punten en 8 rebounds.

door Rob de Keijzer

Net als in Leuven is het Brevin Pritzl die de plaaggeest is voor Heroes Den Bosch in het begin van het eerste kwart. Heroes Den Bosch pakt een 10-9 voorsprong maar van de 9 punten van Leuven zijn er 7 voor Priztl. Voorlopig heeft de thuisploeg nog geen antwoord op de scorende aspiraties van de Amerikaan in Belgische dienst. Aanvallend gaat het bij Heroes een stuk beter dan in de vorige wedstrijd en halverwege het kwart is de stand 17-9. Op twee minuten voor het einde van het kwart is de stand 23-11 en pakt Leuven Bears de eerste time-out. Die trekken daarna de stand naar 23-15 en komen even later zelfs op 23-20 door een driepunter van Pritzl. Een driepunter van Austin Price zorgt voor een 26-20 tussenstand.

Leuven Bears komt dan in het begin van het tweede kwart op een 27-29 voorsprong. Price komt dan door zijn driepunter in de dubbele cijfers en zet Heroes Den Bosch op een 32-29 voorsprong. In het restant van het kwart blijven beide ploegen redelijk in evenwicht en via 38-38 wordt het 41-42 en kunnen beide ploegen de kleedkamers opzoeken.

Een 0-5 runnetje zet Leuven Bears op een 41-47 voorsprong en zo wordt de opdracht voor Heroes Den Bosch alsmaar moeilijker. Leuven Bears doet er nog een schepje bovenop, komt op 45-52 en staat op dat moment overduidelijk aan de goede kant van de streep. Heroes Den Bosch knokt zich terug tot 53-54 maar kan in de laatste minuten van dit kwart niet over Leuven Bears heen komen. Stand na drie kwarten 55-59.

Dat verschil van vier blijft dan een tijdje intact, maar daar schiet Heroes Den Bosch niks mee op. Pritzl gooit zijn 26ste punt van de avond erin en halfweg het kwart is de stand 63-68. Heroes Den Bosch vecht zich dan naar een 70-68 voorsprong, maar is dan even niet bij machtte om door te drukken. Pritzl zet de stand op 70-71 en er staat nog iets meer dan twee minuten op de klok. Leuven Bears speelt bij elke aanval de klok uit en geeft zo de thuisploeg niet veel kans meer om iets aan de achterstand te doen. Eindstand 71-74.