YouJitsu Honey Badgers Den Bosch geeft les aan jong en oud.
YouJitsu Honey Badgers Den Bosch geeft les aan jong en oud. Foto: Henk van Esch

Bij YouJitsu Honey Badgers Den Bosch sport je om de gezondheid te bevorderen

Overige sport 255 keer gelezen

DEN BOSCH | Mensen die gezond en vitaal willen leven, kunnen daar vaak wel wat hulp bij gebruiken. Verschillende Bossche bedrijven helpen om een gezonde en vitale leefstijl te bereiken. Zo ook YouJitsu Honey Badgers Den Bosch, waar Brian van Miltenburg les geeft in Braziliaans Jiu Jitsu.

“BJJ is op dit moment een trending sport, maar ik doe het zelf al zo’n vijftien jaar. In deze vorm van Jiu Jitsu ligt de nadruk meer op het sparren en meedoen aan wedstrijden. Het is best een moeilijke sport en voor veel leden is dat juist de uitdaging. Tegenwoordig kan je alle antwoorden op een vraag vinden op de telefoon, maar vroeger moest je echt moeite doen om een vraagstuk op te lossen. Dat is in deze sport ook. Er is geen snelle oplossing, maar die is er in het echte leven meestal ook niet. Vooral voor de jeugd is deze sport daarom ook een goede les in doorzettingsvermogen. En ook om ze meer te laten bewegen, want daar ontbreekt het tegenwoordig vaak aan.”

Brian probeert in zijn sportschool een mix aan te bieden van sport, voedingsadvies, mentale kracht en een goede mindset. “Het totale holistische plaatje waarbij ik de gezondheid wil bevorderen door middel van sport. Naast de lessen in BJJ, heb ik ook fitness-programmaatjes, met name circuittrainingen en kettlebell. Met deze methodes ligt de nadruk op het verbeteren van de conditie en kracht. Binnen de sportschool begint een community te ontstaan waarbij de leden elkaar ook ondersteunen. Sinds anderhalf jaar zit ik nu op deze locatie, maar daarvoor gaf ik al lessen in Den Bosch. Die groep leerlingen is echt meegegroeid met de sportschool, die nu ongeveer honderd leden heeft.”

Kijk voor meer informatie op www.denboschbjj.nl.

Uit de krant