Eke toont trots het bijbehorende certificaat.
Eke toont trots het bijbehorende certificaat.

Eke Kniknie (12) uit Den Bosch wint zilver op WK Kyokushin Karate

Overige sport 366 keer gelezen

DEN BOSCH | Afgelopen weekend werd in Arnhem het WK Kyokushin Karate gehouden. Eke Kniknie (12) uit Den Bosch behaalde een tweede plaats op het onderdeel Kata (schijngevecht) in de categorie meisjes 12/13 jaar. 

Eke kwam 4 jaar geleden via een sjors sportief cursus binnenlopen bij Tomoe dojo. Sensei Jet (nationaal jeugdbondscoach) herinnert zich Eke nog van haar allereerste les, de kracht en de energie in het toen 8-jarige meisje waren opvallend. Ondertussen gaat Eke in Rosmalen naar ‘t Rodenborch naar de middelbare school, met loot-status, zodat ze de ruimte krijgt om op topsportniveau te trainen.

Maar liefst 600 karateka’s uit 40 verschillende landen streden de afgelopen weken om de Wereldtitels in de verschillende categorieën. Zo kwam Eke uit tegen onder andere jonge dames uit Spanje, Polen en Kazachstan. Ook de andere 10 Tomoeërs uit Rosmalen - Den Bosch draaiden een prima toernooi. Zo miste Lars van Oversteeg nipt de finale op Kata, 5e. Kim Karman (13) en Habib Mohmand (27) wisten het op het onderdeel Kumite (full contact vechten) te schoppen tot de kwartfinales, wat in zo’n sterk bezet toernooi echt een hele mooie prestatie is. Tomoe Dojo was ook middels vele vrijwilligers en meer dan 20 jeugdige deelnemers aan de demonstratie tijdens de opening, zeer betrokken bij de organisatie van het Wereld Kampioenschap. De huldiging van Eke en de rest van het team vindt plaats op woensdag 29 november tijdens de training bij Tomoe Dojo!

Eke in actie op het WK.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant