The Dukes speelden afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen de Rotterdamse Rugby Club. Vanwege de laaghangende zon moesten de Bosschenaren hun shirt omdraaien.
The Dukes speelden afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen de Rotterdamse Rugby Club. Vanwege de laaghangende zon moesten de Bosschenaren hun shirt omdraaien. Foto: Jessica van den Bosch

Nederlaag The Dukes op bezoek bij koploper RRC

Overige sport 596 keer gelezen

DEN BOSCH | Zaterdag mochten de rugbyers van The Dukes het in Rotterdam opnemen tegen de thuis nog ongeslagen koploper Rotterdamse Rugby Club (RRC). 

Op het kunstgrasveld van de Rotterdammers moesten The Dukes voor de wedstrijd begon wel hun shirt omkeren. Vanwege de laagstaande winterzon waren alleen hierdoor beide teams goed van elkaar te onderscheiden. Rotterdam speelde zodoende in het Oranje en The Dukes in het wit. 

Vanaf hun kick off zetten de Rotterdammers The Dukes onder druk. Resultaat was in de 5e minuut een try van RRC over de linkervleugel en, na de conversie, was het 7-0. Daarna ontwikkelde zich een mooie wedstrijd. Na een felle ruck om de bal gaf de referee een gele kaart en 10 minuten tijdstraf aan Bosschenaar Dirk van Lierop. De penalty was raak en de stand 10-0 voor de thuisclub.

Rode kaart
Vanaf dat moment pakten The Dukes met een man minder het initiatief en dreven de Rotterdammers ver terug na de eigen try-line. Op het moment dat The Dukes weer compleet waren, werd RRC zelfs tegen de eigen try line aan gezet. Resultaat van de Bossche felheid was wel dat - naast een gele kaart voor de Rotterdammers - Duke Dylan Robinson met rood het veld definitief moest verlaten.
Beide teams gingen opnieuw fel en fysiek de strijd aan met elkaar. RRC scoorde uit een scrum op zo’n 30 meter recht voor de door The Dukes verdedigde palen een try. Na de rake conversie was de stand 17-0. Na een gele kaart voor de Rotterdammers - de referee had voldoende te doen deze wedstrijd - scoorde William Edwards de aansluitende try voor The Dukes. Door de rake conversie van Phoenix Hunapo werd de 17-7 ruststand bereikt.

Scrum
In het begin van de tweede helft verloren The Dukes een scrum op de middenstip. Door de Rotterdammers werd de bal onmiddellijk voor een line out bij de try line van The Dukes getrapt. Uit deze line out volgde een aantal aanvallen waardoor het - vijf minuten na de rust - opnieuw raak was voor de Rotterdammers: try en conversie raak en het verschil weer op 17 punten: 24-7.

Nu trokken de Bossche spelers op naar het scoregebied van de Rotterdammers. De ene na de andere voorwaartse stortte zich op de Rotterdamse verdediging en uiteindelijk was het Junior Fausia die de try drukte. Stand na de rake conversie 24-14 en opnieuw was het gat teruggebracht tot 10 punten.
In de 20e minuut na de rust kregen de Rotterdammers een penalty voor de Bossche palen. Die werd niet gemist en het werd 27-14. Een belangrijk gaatje dat de Bosschenaren dwong alles te doen om door de taaie verdediging van de Rotterdammers te breken. Helaas was het resultaat een interceptie try voor de tegenpartij en na de rake conversie was de wedstrijd met 10 minuten te spelen en een 34-14 stand beslist. Beide teams scoorden daarna nog wel een try en een gele kaart. De eindstand in Rotterdam was 41-19 voor de Rotterdamse Rugby Club.

Kampioenspoule
Door de resultaten uit de andere wedstrijden lijkt de strijd om kwalificatie voor de kampioenspoule te gaan tussen Cas RC, RFC Haarlem en The Dukes. Allen moeten nog tien punten halen. Dukes mag dat in twee thuiswedstrijden proberen. Te beginnen aanstaande zaterdag tegen de Rotterdamse Studenten en op zaterdag 13 januari tegen RC Hoek van Holland. En gezien het spel in deze wedstrijd is dat zeker niet onmogelijk. Voor Cas nog drie wedstrijden: tegen de studenten in Rotterdam en thuis tegen Haagsche (nummer 4 in de stand) en RRC (eerste). Haarlem moet de punten pakken in thuiswedstrijden tegen concurrent ‘t Gooi en nummer 2 Eemland. Het blijft dus razend spannend in de Ereklasse Rugby.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant