Foto van het eerste team van Pétanque Union Bois le Duc in de hal van Jeu de Bouckles in Boekel. Het Bossche team won daar met 0-8.
Foto van het eerste team van Pétanque Union Bois le Duc in de hal van Jeu de Bouckles in Boekel. Het Bossche team won daar met 0-8. Foto:

P.U. Bois le Duc 1 blijft stevig aan de leiding

Overige sport 411 keer gelezen

DEN BOSCH | Op de elfde speeldag van de Nationale Pétanquecompetitie 2023-2024 speelde het eerste team van Pétanque Union Bois le Duc uit Den Bosch zaterdag uit tegen Boekel en het tweede team thuis tegen Zevenaar. Beide teams komen uit in de 6e Divisie, echter in verschillende poules.

P.U. Bois le Duc 2 begon voortvarend aan haar ontmoeting met Jeu de Boules-club Zevenaar. In de eerste ronde werden namelijk twee van de drie doubletwedstrijden gewonnen. In de tweede ronde werd de winnende lijn - zij het nipt - doorgezet door beide tripletwedstrijden in winst om te zetten. Met een 4-1 voorsprong en vol zelfvertrouwen ging het Bossche team dan ook de derde ronde in, opnieuw in doubletvorm. De spelers van Jeu de Boules-club Zevenaar gaven zich echter nog niet gewonnen en zetten alles op alles om in ieder geval een gelijkspel uit de strijd te slepen. P.U. Bois le Duc 2 daarentegen hoefde slechts eenmaal te winnen om haar riante voorsprong te verzilveren en de dagzege over de streep te trekken. Het Bossche team vergat dit alleen ook daadwerkelijk te doen. Alle drie de doubletwedstrijden gingen namelijk verloren, waardoor het doel van de tegenpartij werd gehaald, een 4-4 gelijkspel. Ondanks dit matige resultaat blijft P.U. Bois le Duc 2 nog wel aan de leiding in poule 6003 en lonkt nog altijd promotie naar de 5e Divisie.

In Boekel speelde P.U. Bois le Duc 1 - dit keer zonder basisspelers Liesbeth van Ooijen-van Rooijen en Antoon van Mil - een relatief eenvoudige wedstrijddag. Aangevuld met reserves Corrie van Mil-de Looijer en Ruud van Hintum werd het team van het Boekelse Jeu de Bouckles 3 uiterst effectief aan de kant gezet. Edith Pol-Willemsen, Rini van Woerkum, John Pol en Hans van Woerkum wisten, samen met de hiervoor genoemde reservespelers, het hoogst haalbare resultaat neer te zetten: een 0-8 overwinning. Tegelijkertijd speelde in Ammerzoden L’Ammerzo 2, de nummer twee in poule 6004, met 4-4 gelijk tegen Dongen. Hierdoor staat P.U. Bois le Duc 1 nu maar liefst zes wedstrijdpunten los van haar grootste concurrent en kan promotie naar de 5e Divisie het team al bijna niet meer ontgaan.

Op zaterdag 24 februari spelen de nummers één en twee van poule 6004 tegen elkaar in Ammerzoden: P.U. Bois le Duc 1 tegen L’Ammerzo 2. Als het Bossche team weet te winnen, is het, drie speeldagen voor het einde van de competitie, al kampioen. P.U. Bois le Duc 2 komt zaterdag 2 maart pas weer in actie, uit tegen Jeu de Bouckles 2 in Boekel. Het team zal dan moeten winnen om bovenaan de ranglijst van poule 6003 te blijven staan. 

Wil je ook eens geheel vrijblijvend jeu de boules spelen en kennismaken met Pétanque Union Bois le Duc aan De Fuik 10 in Den Bosch? Kijk voor contactgegevens en aanvullende informatie op de website: www.puboisleduc.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant