Maar liefst zes top20-spelers openen grasseizoen bij Libéma Open in Rosmalen.
Maar liefst zes top20-spelers openen grasseizoen bij Libéma Open in Rosmalen. Foto: Libéma Open

Maar liefst zes top20-spelers openen grasseizoen bij Libéma Open in Rosmalen

Overige sport 301 keer gelezen

Het deelnemersveld van het mannenenkelspel op Libéma Open is grotendeels bekend. Op de lijst van het hoofdtoernooi - van 10 tot en met 16 juni op de grasbanen van het Autotron in Rosmalen - prijken maar liefst zes spelers uit de top20. Het kwalificatietoernooi wordt voorafgaand op 8 en 9 juni gehouden. 

Direct na Roland Garros start het grasseizoen, waardoor veel topspelers graag naar Rosmalen komen om mee te doen aan het ATP 250-toernooi. Daniil Medvedev voert het deelnemersveld aan. De nummer vier van de wereld bereikte in 2022 de finale op het Autotron. Alex de Minaur (ATP-11), Ugo Humbert (ATP-15), Tommy Paul (ATP-16), Karen Khachanov (ATP-18) en Felix Auger-Aliassime (ATP-20) zijn de andere spelers die behoren tot de mondiale top20. 

Voormalige winnaars Adrian Mannarino (2019) en Tallon Griekspoor (2023) zijn ook van de partij net als finalist van vorig jaar Jordan Thompson. De talentvolle Amerikaan Sebastian Korda komt voor het eerst naar Libéma Open. Wimbledonfinalist van 2016 Milos Raonic staat voor zijn tweede optreden in Brabant. In totaal zijn 18 spelers direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. De organisatie heeft nog drie wildcards te vergeven. Het speelschema wordt verder aangevuld met vier qualifiers en drie Special Exempts. 

Libéma Open is een gecombineerd ATP/WTA-toernooi en wordt van zaterdag 8 tot en met zondag 16 juni gehouden op de grasbanen van Autotron in Rosmalen. De volgorde van de finales op zondag 16 juni is dit jaar omgedraaid. De titelstrijd in het enkelspel van het mannentoernooi begint om 12.00 uur. De enkelspelfinale van het vrouwentoernooi staat om 14.30 uur gepland. Het deelnemersveld van het vrouwentoernooi wordt binnenkort bekend. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.libema-open.nl en www.eventim.nl, telefonisch via 0900-1353.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant