Bij Honk- en Softbalvereniging Gryphons in Rosmalen gaat aanstaande zaterdag het NK Little League van start.
Bij Honk- en Softbalvereniging Gryphons in Rosmalen gaat aanstaande zaterdag het NK Little League van start. Foto: HSV Gryphons

Nederlands kampioenschap Little League in Rosmalen

Overige sport 283 keer gelezen

Van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei vindt bij Honk- en Softbalvereniging Gryphons in Rosmalen het Nederlands kampioenschap Little League plaats. Twintig teams strijden daar om de felbegeerde titel in twee categorieën: Intermediates en Seniors. 

Het selectieteam ‘Brabant United’, vertegenwoordigend voor Brabant, neemt deel in beide categorieën. De jeugdige deelnemers variëren in leeftijd van 10 tot 16 jaar, met in totaal circa 350 deelnemers. Opmerkelijk is dat beide Brabant United teams meerdere spelers van gastvereniging Gryphons herbergen. Bovendien wordt het Intermediates team gecoacht door drie leden en coaches van Gryphons.

Het winnen van het Nederlands kampioenschap biedt recht op deelname aan het Europees kampioenschap in Tsjechië. Het uiteindelijke doel is het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, de bakermat van het honkbal - een droom voor elk honkballend kind.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant