Steven van der Heijden wint het kopduel tussen twee verdedigers van TOP Oss.
Steven van der Heijden wint het kopduel tussen twee verdedigers van TOP Oss. Foto: Henk van Esch

FC Den Bosch verliest Brabantse derby in Oss

Voetbal 493 keer gelezen

DEN BOSCH | Het Frans Heesen Stadion was het decor voor de Brabantse Derby tegen TOP Oss. In een wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten ging FC Den Bosch met ruimte cijfers onderuit: 3-0.

Bij FC Den Bosch één wijziging ten opzichte van vorige week. Aanwinst Dennis Gyamfi maakte zijn debuut voor FC Den Bosch. Dat ging ten koste van de geblesseerde Rik Mulders.

Beide ploegen hielden elkaar in bedwang in het eerste kwart van de wedstrijd. Kansen waren spaarzaam. Kleine mogelijkheden waren er wel voor beide ploegen. Namens FC Den Bosch namen Danny Verbeek en Tomas Kalinauskas het doel van Thijs Janssen onder vuur. De thuisploeg kwam na een minuut of twintig met de beste kans tot dat moment. Uit een snelle tegenaanval schoot Kay Tejan op Wouter van der Steen.

TOP Oss op voorsprong

De thuisploeg kwam na 27 minuten op voorsprong. Een counter van TOP Oss kwam via Kay Tejan voor de voeten van Jearl Margaritha. De buitenspeler haalde uit en schoot de bal laag in de onderhoek. 1-0 voor de thuisploeg. Enkele minuten later was de doelpuntenmaker weer gevaarlijk. Ditmaal schoot hij over het doel.

Weinig kansen

Het wedstrijdbeeld in de tweede helft was gelijk aan dat in de eerste. Weinig kansen voor beide ploegen. Pas in minuut 60 deed de eerste mogelijkheid van het tweede bedrijf zich voor. Jearl Margaritha probeerde de bal over Van der Steen te stiften, maar zijn poging ging over het doel. De eerste kans voor FC Den Bosch kwam niet veel later. Een afgeslagen voorzet kwam plots voor de voeten van Anass Ahannach. Hij haalde hard uit vanaf randje zijn, maar schoot net naast.

Een kwartier voor tijd vergrootte TOP Oss de voorsprong. Aanvoerder Rick Stuy van den Herik stond vrij op de zestien en kon met rechts binnenschuiven. In de absolute slotfase werd de eindstand bepaald op 3-0. Invaller Kyvon Leidsman stond koud in het veld, toen hij de 3-0 tegen de touwen schoot.