Nick de groot tekent nieuw contract.
Nick de groot tekent nieuw contract.

Nick de Groot tekent nieuw contract bij FC Den Bosch

Voetbal 158 keer gelezen

FC Den Bosch en Nick de Groot hebben een overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De linkervleugelverdediger had een verbintenis tot de zomer van 2024, maar ligt na het tekenen van een nieuw contract vast tot de zomer van 2027. 

Nick de Groot (22) kwam op achtjarige leeftijd in de jeugdopleiding van FC Den Bosch terecht. Op een jaartje OJC Rosmalen na, doorliep hij vervolgens alle jeugdelftallen van de club. In januari 2022 maakte Nick de Groot zijn debuut in de Bossche hoofdmacht in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Enkele weken later tekende hij zijn eerste profcontract bij FC Den Bosch. Inmiddels staat de teller voor De Groot op 44 optredens voor de club.


Nick de Groot: “Ik ben heel blij dat ik mijn contract bij FC Den Bosch heb mogen verlengen. Ik voel me heel erg op mijn plek hier. De club is voor mij een hele vertrouwde omgeving, waar ik natuurlijk al even rondloop. Al sinds mijn achtste voetbal ik hier. Ik heb een heel goed gevoel bij de club en de weg die we zijn ingeslagen. Ik weet dat ik op deze plek mezelf nog heel goed kan ontwikkelen. Daarom heb ik besloten om hier te blijven, om een betere speler te worden. Ik heb me de laatste maanden echt kunnen ontwikkelen. Ik voel me fysiek sterker en speel veel, dat helpt enorm mee in de keuze. Als ik naar mezelf kijk zie ik dat ik veel stappen heb gemaakt, maar dat ik hier nog niet uitgeleerd ben.”

Yousuf Sajjad: “We zijn erg blij dat we de verlenging van het contract van Nick kunnen aankondigen. Nick is een echt voorbeeld van waar wij als club voor staan. Hij is een van de meest hardwerkende en toegewijde spelers die ik heb gezien, met een passie voor onze club die heel diep zit. Nick heeft bij FC Den Bosch een flink traject doorlopen, zowel op persoonlijk als op voetbalgebied. Zijn toewijding om tijdens deze transitiefase een contract voor drie jaar te ondertekenen, toont zijn geloof in ons werk, zijn geloof in zichzelf en zijn echte passie om een van onze eigen spelers te zijn. Dit zijn de soorten karakters waar we omheen willen blijven bouwen. We hebben het gevoel dat de kern van onze ploeg zich verder ontwikkelt na recente contractaanbiedingen en -verlengingen, waarvan de club zowel op de korte- als lange termijn van gaat profiteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant