Giovanni Henskens (36) verlengt zijn contract en gaat voor een derde seizoen in Nuland.
Giovanni Henskens (36) verlengt zijn contract en gaat voor een derde seizoen in Nuland.

Ambitieuze Henskens nog lang niet klaar bij Nulandia

Voetbal 174 keer gelezen

NULAND | Nulandia en Giovanni Henskens (36) zijn er vroeg bij: de trainer verlengt zijn contract en gaat voor een derde seizoen in Nuland. De koek tussen de Bosschenaar en de club is nog lang niet op. Al waren de gesprekken deze keer wél intensiever dan vorig jaar.

Hij verdient zijn brood met een eigen kledingzaak, maar het leven van Henskens draait toch vooral ook om voetbal, blijkt als we hem om 10.00 uur ’s ochtends bellen. Henskens heeft er dan al een training met FC Den Bosch onder 16 op zitten. Hij is daar assistent van Anthony Lurling. Dat zegt genoeg over de ambities van Henskens, die binnenkort toegelaten hoopt te worden tot de UEFA A-cursus. Als hij vervolgens voor die cursus slaagt, mag hij tot en met het hoogste amateurniveau trainen. Én mag hij assisteren in het betaalde voetbal.

“Ik heb de ambitie om ooit in het betaalde voetbal te werken, maar ik ben nog jong en kan me volop ontwikkelen”, begint Henskens. Hij hoefde daarom ook niet lang na te denken toen Nulandia zijn contract open wilde breken tot medio 2025. Alhoewel: deze keer werd er ietsje langer gepraat dan bij de vorige verlenging, ook op verzoek van Henskens zelf: “Ik vind het heel belangrijk hoe de groep erin staat. En dan niet de jongens die veel spelen, maar ook de wissels en de stafleden bijvoorbeeld.”

Unaniem

De technische commissie ging om tafel met die spelers en kreeg unaniem te horen dat zij een langer verblijf van Henskens zagen zitten, vertelt voorzitter Mart van Lokven. “Dat was voor ons de bevestiging voor wat wij al dachten. Ik denk dat er op dit moment geen betere trainer voor Nulandia beschikbaar is”, stelt Van Lokven.

 Dat zit zo: Henskens kwam binnen toen Nulandia net kampioen was geworden in de vierde klasse, flink wat ervaren krachten stopten ermee. Met spelers vanuit het tweede elftal en de jeugd moest de Bosschenaar weer gaan bouwen. Dat leidde vorig seizoen al tot een vijfde plek, nu staat Nulandia vooralsnog derde. “Ik vind het fantastisch om te zien hoe jongens hun kans pakken. Nu bepaalde jongens geblesseerd zijn, staan anderen - bijvoorbeeld vanuit het tweede elftal en de jeugd - weer op”, schetst Henskens.

Handhaving

Hij wil het project waar hij aan werkt, verder uitbouwen. Marco van Lokven en Juul Ruijs zijn na lange blessures op de weg terug, en zo hoopt Henskens in de tweede seizoenshelft meer spelers terug te hebben. Ondanks de huidige vierde plek blijft handhaven het hoofddoel, zeker ook vanwege de versterkte degradatieregeling: twee teams degraderen direct, drie clubs gaan de nacompetitie in. “Als dat doel bereikt is, gaan we van daaruit rustig kijken wat er volgend seizoen mogelijk is. Zonder hoog van de toren te blazen.”

En daarna? Henskens is pas vier jaar hoofdtrainer, maar is dus ambitieus. Ooit wil hij een mooie vervolgstap maken, maar zijn focus ligt nu in Nuland. Dat merkt ook voorzitter Van Lokven. “Gio is heel erg betrokken en eist veel van zijn spelers, soms traint hij nog na 22.00 uur door. Dat mag ook, dat past bij Nulandia”, zegt Van Lokven.

Nu het contract van Henskens is verlengd, gaat de technische commissie in gesprek met de overige stafleden en de trainer plus de stafleden van het tweede elftal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant