Bericht van FC Den Bosch.
Bericht van FC Den Bosch.

Bernard Schuiteman (50) nieuwe technisch directeur FC Den Bosch

Voetbal 214 keer gelezen

FC Den Bosch heeft Bernard Schuiteman voor tenminste twee seizoenen aangesteld als hoofdverantwoordelijke voor de voetbaltak van de club. De Nederlander is nu nog Head of European Recruitment bij Urawa Red Diamonds in Japan, met wie hij afgelopen zomer de Aziatische Champions League won. Schuiteman begint op 10 april aanstaande aan zijn klus als technisch directeur bij de Bossche eerstedivisionist. 

Schuiteman wordt bij FC Den Bosch verantwoordelijk voor alle activiteiten op het sportieve vlak en voor de sportieve koers van de club. Die behelst het betaald voetbal, de scouting, de jeugdopleiding en de aansturing van de staf en het kader binnen deze domeinen. Tot de kerntaken van Schuiteman behoren de samenstelling van de A-selectie en het in goede banen leiden van transfers. Schuiteman, die een jarenlange ervaring in scouting en recruitment heeft, gaat zich daarnaast bezighouden met het ontdekken en (door) ontwikkelen van talent en de instroom van spelers uit de eigen jeugdopleiding naar het eerste team. Dit laatste gebeurt in nauwe samenwerking met het management van de FC Den Bosch Jeugdopleiding.

Voormalig profvoetballer Schuiteman neemt veel ervaring en een uitgebreid netwerk mee naar de Noord-Brabantse hoofdstad. Als profvoetballer speelde Schuiteman onder meer voor FC Twente, Bayer Leverkusen, Feyenoord, Grazer AK, Mainz 05, Apollon Limassol en Cambuur. Met Bayer Leverkusen (1994), Feyenoord (1995) en Grazer AK (2000) won hij de nationale beker. Voor de Rotterdammers speelde hij tevens in de Europese UEFA Cup en Champions League competities. Ook met Bayer Leverkusen deed Schuiteman Europese ervaring op in de toenmalige UEFA Cup. Schuiteman kwam voor Nederland in diverse vertegenwoordigende elftallen in actie. 

Na zijn actieve spelerscarrière bleef Schuiteman werkzaam in het betaalde voetbal. Schuiteman, die beschikt over het op één na hoogste trainersdiploma, bekleedde diverse (hoofd)scouting functies bij FC Twente, Rapid Wien, Manchester United, Wolverhampton Wanderers en Feyenoord, de club waar hij als speler zijn grootste successen beleefde. 

In maart 2021 werd Schuiteman aangesteld als technisch directeur bij Grasshopper Club Zürich. Toen hij de club verliet stond Grasshoppers op de bovenste plek in de Zwitserse tweede divisie en stond niks promotie naar de hoogste divisie meer in de weg. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant