Afbeelding
Foto: Henk van Esch

Burgemeester reikt 25 lintjes uit in Den Bosch

Algemeen 813 keer gelezen

DEN BOSCH | Burgemeester Jack Mikkers heeft op vrijdag 26 april 25 inwoners persoonlijk geïnformeerd dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen koninklijk te onderscheiden. Dat gebeurde bij alle nieuw te decoreren personen thuis of op een speciale locatie. De uitreiking van het versiersel vond diezelfde middag plaats in het Jheronimus Bosch Art Center.  

In totaal ontvingen zes vrouwen en negentien mannen een koninklijke onderscheiding: acht gedecoreerden uit Rosmalen, één uit Nuland, één uit Vinkel en vijftien uit Den Bosch.
De gedecoreerden zijn:
1.        Fia de Vos- van Rijsbergen (68 jaar) uit Rosmalen: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau Decoranda is sinds 1997 vrijwillig actief op het gebied van welzijn, zorg en toerisme, o.a. bij Scouting Sint Joris Ridderkerk, Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers, ANWB Reizen, Stichting Actieve Senioren, Zomerschool 55+ en vereniging De Zonnebloem.
2.        Toos van Grinsven – Gloudemans (75 jaar) uit Vinkel: Lid in de Orde van Oranje-Nassau Decoranda is sinds 1971 vrijwillig actief op het gebied van heemkunde en jeugdwelzijn, o.a. bij Scouting Antares en Heemkunde Vinckel.
3.        Jan van der Biezen (69 jaar) uit Nuland: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau Decorandus is sinds 1990 vrijwillig actief op het gebied van agrarische belangenbehartiging, natuurbeheer en buurtcohesie o.a. bij Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond, Federatie Collectief ANB Oost-Brabant, agrarische natuurvereniging D’n Beerse Overlaet, Buurtvereniging Duyn en Dael en KVO/ZLTO koor.
4.        Jo Maas (72 jaar) uit Rosmalen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau Decorandus is sinds 2004 vrijwillig actief op het gebied van armoedebestrijding, ouderenwelzijn en woningbeheer, o.a. bij de Vereniging van Eigenaren van het appartementsgebouw aan de Verlengde van Meeuwenstraat/Deken van Roestellaan in Rosmalen, Voedselbank Den Bosch en Vivent Mariaoord.
5.        Ger van der Burgt (70 jaar) uit Rosmalen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau Decorandus is sinds 1965 vrijwillig actief op het gebied van buurtcohesie, o.a. bij stichting Sociëteit Orthinon en stichting Gemeenschapshuis Orthen.
6.        Annie van der Nieuwendijk-Voets (81 jaar) uit Rosmalen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau Decoranda is sinds 1974 mantelzorger voor haar gehandicapte echtgenoot. Door haar intensieve zorg heeft dit op haar leven een flinke – ook beperkende - impact gehad. Door haar permanente inzet is eveneens de professionele zorg sterk ontlast.
7.        Hans Breuer (64 jaar) uit Rosmalen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau Decorandus is sinds 1988 vrijwillig actief op het gebied van o.a. media, goede doelen en carnaval o.a. bij stichting ROS Kabelkrant, stichting Soos Satisfaction Rosmalen, stichting Vrienden van het Rosmalense Carnaval, Stichting Jeugd- en Vormingswerk Rosmalen, de Reutemeteutenrit in Zandhazendurp en stichting Alpe d’HuZes.
8.        Anny van den Heuvel – van Beurden (76 jaar) uit Rosmalen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau Decoranda is sinds 1985 vrijwillig actief op het gebied van patiëntenwelzijn, ouderenwelzijn en mantelzorg, o.a. bij stichting Vier het Leven en Vicki Brownhuis.
9.        René Holweg (63 jaar) uit Rosmalen: Lid in de Orde van Oranje-NassauDecorandus is sinds 1980 vrijwillig actief op het gebied van o.a. media, carnaval en jeugdwelzijn, o.a. bij stichting Soos Satisfaction Rosmalen, Ruitersport Vereniging Rosmalen, de Vincentiusvereniging, RKKSV Kruisstraat Zeskamp, Hippe Happen Festival, Veilig op Weg van Transport en Logistiek Nederland, ROS Kabelkrant/ROS Radio, Stichting Jeugd en Vormingswerk Rosmalen, RIVU en de Reutemeteutrit in Zandhazendurp.
10.        Ton Schrover (80 jaar) uit ‘s-Hertogenbosch: Lid in de Orde van Oranje-Nassau Decorandus is sinds 1993 vrijwillig actief op het gebied van EHBO, o.a. bij LOTUSstudiekring en de EHBO-vereniging Empel.
11.        Joop Thissen (80 jaar) uit ’s-Hertogenbosch: Lid in de Orde van Oranje-Nassau Decorandus is sinds 2004 vrijwillig actief op het gebied van o.a. ouderenwelzijn, schutterswezen en cultureel erfgoed, o.a. bij Kring Vrienden ’s-Hertogenbosch, Schuttersgilde De Oude Schuts, de toenmalige Stichting 1522, stichting Genootschap ter Bevordering van het Gebruik van de Naam ’s-Hertogenbosch, stichting Copernikkel, Bejaardenhuis van de Toekomst en Farent.
12.        Dio Hornman (76 jaar) uit ‘s-Hertogenbosch Lid in de Orde van Oranje-Nassau Decorandus is sinds 1985 vrijwillig actief op het gebied van natuur en primair onderwijs, o.a. bij Sovon Vogelonderzoek Nederland en Basisschool Het Palet.
13.        Jan Vos (70 jaar) uit ‘s-Hertogenbosch: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is sinds 1978 vrijwillig actief op het gebied van sport en onderwijs, o.a. bij Sportvereniging Hamarithi, voetbalvereniging Roda Boys Bommelerwaard en basisschool De Vogelvlucht in Nederhemert.
14.        John Dodde (83 jaar) uit ‘s-Hertogenbosch: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is sinds 1997 vrijwillig actief op het gebied van sport, o.a. bij atletiekvereniging Prins Hendrik uit Vught, Running-Blind, Atletiekvereniging O.S.S.-Volo en loopgroep Road Runners in Zeist.
15.        Lilian Martens - Trouwborst (75 jaar) uit ‘s-HertogenboschLid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda is sinds 1997 vrijwillig actief op het gebied van o.a. welzijn, sociale cohesie en onderwijs, o.a. bij Scalda, LeesVoorLeesMee, Koning Willem I College, Steunpunt Zelfhulp – Nabestaanden zelfdoding, Stichting Horizon en stichting Copernikkel.
16.        Wil Kuster (75 jaar) uit ’s-Hertogenbosch: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is sinds 1991 vrijwillig actief op het gebied van kinderopvang en onderwijs, o.a. bij stichting Kinderopvang De Plu en stichting SKOPOS (Samenwerkend Katholiek Openbaar Primair Onderwijs Schijndel).
17.        Edwin Smolders (48 jaar) uit Rosmalen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is tenminste sinds 1997 vrijwillig actief op het gebied van sport, o.a. bij voetbalvereniging OJC Rosmalen, de Vestingloop, Swim To Fight Cancer, Triathlon Rosmalen, Hockey Club ’s-Hertogenbosch, FC Den Bosch en Basketbalclub Heroes.
18.        Tom Jansen (75 jaar) uit ‘s-Hertogenbosch: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is sinds 1967 vrijwillig actief op het gebied van bewonersbelangen, zorg en sport, o.a. bij Eén Nuttig Genootschap, Hockeyclub ’s-Hertogenbosch, bewonersvereniging Complex Zuidwal 12-57 en als mantelzorger.
19.        Harry Zwanenberg (87 jaar) uit ’s-Hertogenbosch: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is sinds 1952 vrijwillig actief op het gebied van sport en cultuur (film en muziek), o.a. bij tafeltennisvereniging Never Despair, Audiovisuele Vereniging Shot ’71 en muziekvereniging St. Cecilia.
20.        Gerard Schouten (79 jaar) uit ’s-Hertogenbosch: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is sinds 2000 vrijwillig actief op het gebied van buurtcohesie en leefbaarheid, o.a. Bewoners Adviesgroep (BAG) Zuid en Wijkraad Zuid.
21.        Helmus Boons (67 jaar) uit ’s-Hertogenbosch: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is sinds 2008 vrijwillig actief op het gebied van natuurbeheer, landschapsbeheer en politiek, o.a. bij stichting Boom en Bosch, de politieke fractie van De Bossche Groenen, vereniging Het Groene Hart Brabant en stichting Levensbomenbosch.

22.        Rob Bots (70 jaar) uit ’s-Hertogenbosch: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is sinds 1985 vrijwillig actief op het gebied van o.a. waterhuishouding, welzijn en openbaar bestuur, o.a. bij de commissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Stichting Vluchtelingenwerk ’s-Hertogenbosch, de fractie van de PvdA, Raad van Toezicht Thuiszorg regio ’s-Hertogenbosch, stichting Noord-Zuid Bevrijdingsfestival Brabant, intergemeentelijk samenwerkingsverband DataLand, Cliëntenraad huisartsenpost ’s-Hertogenbosch-Oss-Veghel, waterschap Aa en Maas, stichting Buddyhulp ’s-Hertogenbosch, stichting Fietsmaatjes ’s-Hertogenbosch en smartlappenkoor ‘Deheurdevaneiges’.
23.        Carla Rijkers (73 jaar) uit ’s-Hertogenbosch: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda is sinds 1978 vrijwillig actief op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, onderwijs en welzijn, o.a. bij Stichting Gezond en Wel, Stichting Mijn & Dijn, onderwijsinstelling Jeroen Bosch College en Terre Des Hommes.
24.        Johan van Kastel (67 jaar) uit ’s-Hertogenbosch: Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus was voormalig directeur crisisbeheersing en bedrijfsvoering van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Decorandus heeft werkzaamheden verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben, hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de nationale veiligheid en criminaliteitsbestrijding.
25.        Hans de Bruijne (78 jaar) uit ’s-Hertogenbosch: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is sinds 2005 vrijwillig actief op het gebied van sport en religieus leven, o.a. bij de Lambertuskerk in Vught, de Nederlandse Wayfarer Associatie en roeivereniging Den Hertog.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant