Carnaval in Oeteldonk.
Carnaval in Oeteldonk. Foto: Arno Lucas

Hèndig om te weten tijdens D’n Elfde van d’n Elfde

Carnaval 456 keer gelezen

OETELDONK | Morgen - vrijdag 11 november - viert Oeteldonk de opening van het carnavalsseizoen: d’n Elfde van d’n Elfde. Vier je carnaval in Oeteldonk? Dan is onderstaand hèndig om te weten.

Hoe ziet 11-11 er dit jaar uit?

Op d’n Elfde van d’n Elfde wordt de opening van het carnavalsseizoen geopend. Om 11.11 uur wordt het carnavalsseizoen officieel geopend op de Parade. Tot 00.00 uur vindt het feest ook buiten plaats, na 00.00 uur gaat het feest enkel binnen in de horeca verder. Bekijk het hele programma op de website van de Oeteldonksche Club: www.oeteldonk.org.

Statiegeldbeker in de hand

Zo min mogelijk afval op straat na evenementen in de stad, dat is waar we de komende periode in ’s-Hertogenbosch naar toe werken. Daar hebben we jou als bezoeker voor nodig! Daarom gaat de horeca het gebruik van een statiegeldbeker invoeren. Tijdens d’n Elfde van d’n Elfde wordt er gewerkt met een statiegeldbeker in bijna heel de binnenstad. Lees hoe dat werkt op de website van Visit Den Bosch: www.visitdenbosch.nl/nl.

Glasvrije binnenstad

Om het aantal incidenten met glaswerk te verminderen geldt er een verbod op de verkoop in glas. Horecaondernemers, supermarkten en slijterijen in de binnenstad verkopen daarom tijdens 11-11 geen dranken in glas.

Bus en trein

NS & Arriva zetten overdag extra in tijdens d’n Elfde van d’n Elfde. Check de reisplanner van OV9292 vlak voor vertrek. De bushaltes (met uitzondering van bushaltes transferia) in het afgesloten gebied komen tijdens 11-11 te vervallen. Er rijden ook geen nachtbussen.

Fietsenstallingen

Kom je op de fiets naar de binnenstad? Zet dan je fiets in een van de gratis fietsentallingen die je kunt vinden op de website van Visit Den Bosch: www.visitdenbosch.nl/nl. Tijdens carnaval is Parkeergarage St. Josephstraat een extra fietsenstalling. Hier staat je fiets niet alleen droog en bewaakt, maar zo houden we ook de straten vrij voor carnavalsvierders.

Parkeren

Bezoek je Oeteldonk met de auto? Maak dan gebruik van de transferia in de stad die je kunt vinden op de website van Visit Den Bosch: www.visitdenbosch.nl/nl. Dit is niet alleen voordelig, zo vermijd je ook de drukke binnenstad met de auto. Of parkeer in een van de zeven parkeergarages van onze stad die je ook kunt vinden op de website van Visit Den Bosch. Parkeergarage St. Josephstraat is tijdens carnaval niet beschikbaar voor auto’s.

Taxi en Kiss&Ride

Zoek je een taxi tijdens d’n Elfde van d’n Elfde? Ga dan naar een van de taxistandplaatsen. Je vindt tijdens d’n Elfde van d’n Elfde de taxistandplaatsen aan de Stationsweg, Hinthamerstraat en Parade. Word je door iemand gehaald en gebracht? Navigeer dan naar de Pastoor de Kroonstraat. Hier is een Kiss&Ride ingericht. Dit staat vanaf de Hekellaan en Zuid-Willemsvaart met borden aangegeven.

EHBO

EHBO nodig? Op de Pensmarkt en de Parade worden EHBO-posten ingericht. Op de Parade is er ook een jongerenkeet met speciale aandacht voor jongeren die overmatig alcohol- en of drugs gebruikt hebben. Pas op met alcohol en drink met mate, zeker nu het zo lang geleden is dat er op deze manier gefeest kon worden.

Toiletbezoek

Hoge nood? Voor 50 eurocent kun je gebruik maken van de toiletten. Een toilet is nooit ver weg: Stationsplein, Visstraat, Korenbrugstraat, Minderbroedersstraat/Snellestraat, Marktstraat (ook voor mindervalide), Achter het Stadhuis, Kerkstraat (ook voor mindervalide), Parade (ook voor mindervalide). Voorkom zo een wildplasboete van 159 euro.

STS gesloten

Het selectief toegang systeem (STS) zijn de piramides die de binnenstad afsluiten voor verkeer. Tijdens 11-11 zijn er veel mensen op straat. Om het gebied veilig en ruim genoeg te houden, wordt de binnenstad afgesloten tussen 10.30 en 02.00 uur tijdens d’n Elfde van d’n Elfde.

Uit de krant