Om inwoners van Den Bosch en omgeving dichtbij huis te kunnen vaccineren, heropent het GGD de vaccinatielocatie in de Brabanthallen in Den Bosch.
Om inwoners van Den Bosch en omgeving dichtbij huis te kunnen vaccineren, heropent het GGD de vaccinatielocatie in de Brabanthallen in Den Bosch.

Heropening vaccinatielocatie Brabanthallen in Den Bosch

Gezondheid 4.430 keer gelezen

DEN BOSCH | GGD Hart voor Brabant zet de boostercampagne in de hoogst mogelijke versnelling. Dit doet het GGD naast het testen, bron-en contactonderzoek en fijnmazig vaccineren om de vaccinatiegraad te verhogen. 

Het GGD schaalt steeds meer op voor het zetten van de boosterprik. Om inwoners van Den Bosch en omgeving dichtbij huis te kunnen vaccineren, heropent het GGD de vaccinatielocatie in de Brabanthallen in Den Bosch. Vanaf 1 februari tot 1 september maakte GGD Hart van Brabant al gebruik van de Brabanthallen voor het uitvoeren van de massavaccinatie. Begin september werden de deuren gesloten omdat de Brabanthallen met de toen geldende coronaregels hun locatie weer in kon zetten voor evenementen. Op dit moment is het aantal besmettingen hoog en ontstaan er nieuwe virusvarianten die ons land bereiken. Dit zorgt voor nieuwe corona maatregelen en maakt het organiseren van evenementen soms lastig. Daarom was er binnen de Brabanthallen weer ruimte voor een vaccinatielocatie. GGD Hart voor Brabant keert graag terug op deze plek omdat deze locatie uitermate geschikt is voor het vaccineren van grote groepen mensen vanwege de ruime parkeergelegenheid en goede logistiek. De gehuurde ruimte in de Brabanthallen wordt op korte termijn ingericht als priklocatie. Zodra het mogelijk is om hier een afspraak te maken, worden de inwoners hier vanuit de GGD over geïnformeerd.

Vier vaccinatielocaties in Den Bosch

Inmiddels zijn er in Den Bosch tot het einde van dit jaar vier locaties waar mensen gevaccineerd kunnen worden. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt maandag, woensdag en vrijdag op afspraak geprikt. Inwoners kunnen hier terecht voor een 1e en 2e prik of 3e prik voor mensen met een ernstige afweerstoornis. De GGD constateert dat dit een plek is waar veel gebruik van wordt gemaakt. Dat geldt ook voor Sociaal Cultureel Centrum Helftheuvel. Hier kunnen inwoners zonder en met afspraak terecht voor de 1e of 2e coronaprik. Ook in Sociaal Cultureel Centrum De Schans wordt er gevaccineerd. Deze locatie is iets minder druk bezocht dan de Helftheuvel. Mocht iemand nog een 1e of 2e prik willen halen, dan kun je in De Schans snel terecht. Kijk voor data en tijden op de website: www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant