Juliette van den Hurk: “Accepteren dat dit mijn leven is na mijn herseninfarct? Nee hoor, liever niet”.
Juliette van den Hurk: “Accepteren dat dit mijn leven is na mijn herseninfarct? Nee hoor, liever niet”.

‘BreinBoosters helpen me beter herstellen van een herseninfarct’

Gezondheid 1.480 keer gelezen

DEN BOSCH | In de medische wereld stelt men dat de revalidatieperiode nà een herseninfarct ongeveer zes maanden tot een jaar duurt. Daarna volgt de zogenaamde chronische fase. In deze fase ligt de nadruk op het leren leven met hoe de toestand dan is. Juliette van den Hurk uit Den Bosch accepteerde dit niet. Ze pakt tijdens en na deze periode door op haar revalidatie ook vanuit eigen onderzoek. Momenteel schrijft ze over wat ze nog steeds leert en naar verbazing van velen nu kan haar boek BreinBoosters. Een boek over ‘beter herstel’ na een herseninfarct. Het boek verschijnt dit jaar nog. 

Juliette is 49 als ze op 1 juli 2020 uit het niets een herseninfarct krijgt. Daarna kan ze niet meer lopen, praten, slikken en ziet ze niet goed. Ze stopt alle energie die ze heeft in haar herstel. Het moment dat ze voelt dat het kan, duikt ze de boeken in en spreekt ze met lotgenoten en professionals. Juliette wil vooral weten wat ze, naast de medische hulp, zelf kan doen om haar breinherstel te ondersteunen om zo meer grip te krijgen op haar revalidatie. 

Accepteren dat dit mijn leven is na mijn herseninfarct? Nee hoor, liever niet

Juliette verdiept zich in de werking van het brein, breinplasticiteit en breinherstel. “Ik wil zo goed mogelijk herstellen daarom bijt ik me nog steeds vast in deze onderwerpen”, aldus Juliette. Wat ze leert, past ze toe in de praktijk van haar eigen revalidatieleven. Hierdoor ontdekt ze wat haar helpt om minder last te hebben van pijn aan de rechterkant van haar lichaam (waar ze volledige uitval heeft gehad), om minder hoofdpijn te hebben en méér energie te krijgen.  

Het boek van Juliette gaat over een herseninfarct en vooral over beter herstel na een herseninfarct. Het wordt hét boek waar ze zelf zo naar heeft gezocht, maar dat er niet was. Alles wat ze leert, vat ze samen in dit boek: in duidelijke en begrijpelijke taal.
“Als ik vooraf geweten had wat in dit boek straks staat, zou me dat enorm veel tijd, frustraties en verdriet bespaard hebben. Een boek als dit helpt lotgenoten dan ook beter op gang als het gaat om hun revalidatie en herstel. Daarnaast is het ook een waardevol boek voor mensen die te maken hebben met een partner, familielid, vriend of kennis met een herseninfarct,” aldus Juliette.  

Juliette start in februari 2023 een crowdfundingsactie om het boek te financieren. Daarnaast heeft ze de Beter Brein Club opgericht dat te vinden is op Facebook. Een community voor lotgenoten, hun omgeving en de zorg/mantelzorgers. Hier komen alle onderwerpen die te maken hebben met een herseninfarct aan de orde. Ook ontvangen de eerste lotgenoten die zich aanmelden in deze community het boek cadeau zodra dit verschijnt. Juliette geeft de eerste honderd exemplaren van het boek cadeau aan lotgenoten. 

Juliette van den Hurk is 49 als ze op 1 juli 2020 uit het niets een herseninfarct krijgt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant