Tijdens de eerste Bossche drive in bioscoop van 2021 konden de bezoekers vanuit hun eigen auto weer genieten van topfilms. (Foto: Anne op 't Hoog)
Tijdens de eerste Bossche drive in bioscoop van 2021 konden de bezoekers vanuit hun eigen auto weer genieten van topfilms. (Foto: Anne op 't Hoog) Foto: Anne op 't Hoog

Den Bosch heeft unieke drive in bioscoop die wél door kan gaan

Human Interest 286 keer gelezen

DEN BOSCH | Veel evenementen worden helaas geannuleerd door de verscherpte maatregelen. Gelukkig is er voor jongeren én volwassenen een uniek evenement dat wel kan doorgaan, namelijk de Amerikaanse drive in bioscoop op de parkeerplaats van Treurenburg in Den Bosch.

Al meer dat 10 jaar organiseert Barry Kanters jaarlijks de openlucht bioscoop voor de kinderen op de Maaspoort. In 2020 werden veel activiteiten en evenementen in Nederland verboden in verband met de geldende coronamaatregelen en zo dus ook de openlucht bioscoop.

Al enkele jaren speelde bij Barry en zijn goede vriend Erik Hendrixen het idee om een keer een echte Amerikaanse drive in bioscoop te organiseren. Naast hun fulltime banen en hun gezinnen hebben zij vervolgens dit idee verder uitgewerkt en heeft er vorig jaar op 18 en 25 juli 2020 de eerste ‘Drive In Bioscoop Den Bosch’ plaatsgevonden. 

Filmklassiekers

Klassieke films als ‘Grease’ en ‘Bohemian Rhapsody’ zijn toen vertoond op het grote parkeerterrein van Treurenburg en de films waren in een mum van tijd uitverkocht. Bij de eindscène van ‘Grease’ toeterde iedereen massaal op de maat mee. Heel veel leuke reactie volgden na afloop. Om nog een breder publiek te kunnen bedienen, is er zelfs in augustus nog een extra ‘plus editie’ georganiseerd waarbij het plan was om in de middag ook kinderfilms te draaien. Helaas zijn de middagfilms toen vanwege de hittegolf afgelast.

Drive in bioscoop 2021

Een vervolg onder de vlag van De Bossche Zomer kon natuurlijk niet uitblijven na zoveel positieve reacties. Ondanks de geldende beperkingen werd door het team alles weer tot in de puntjes voorbereid. Uiteindelijk werd de vergunning wegens de versoepeling half juni door de gemeente Den Bosch verleend.

Op zaterdag 3 juli was het dan eindelijk zover. Tijdens de eerste Bossche drive in bioscoop van 2021 konden de bezoekers vanuit hun eigen auto weer genieten van de films ‘The Jungle Book 2016’, ‘Mamma Mia’ en de kaskraker ‘Tenet’ op het megascherm op het parkeerterrein van Treurenburg in Den Bosch. Het geluid van de film knalt via de autoradio uit de speakers, dus bezoekers van de drive in bioscoop kunnen het geluid zo hard zetten als ze zelf maar willen.

Laatste kans op 31 juli

Voor iedereen dit nog niet van dit unieke evenement heeft gehoord en deze ‘ultimate experience’ zelf een keer wil meemaken, is er op zaterdag 31 juli nog een laatste drive in bioscoop. Deze dag worden er drie films vertoond met elk een eigen thema. Om 15.30 uur draait er een kinderfilm/familiefilm (Nederlands gesproken), om 19.00 uur een romantische film/comedy en om 22.00 uur een filmklassieker.

Reserveren en meer info

Wil je weten welke films er op 31 juli worden vertoond, kijk dan op www.DriveInBioscoopDenBosch.nl. Hier zijn de autotickets verkrijgbaar voor 29 euro (ongeacht het aantal inzittenden). Wil je het echt speciaal maken, boek dan exclusief een VIP ticket waarvan er maar één per film verkrijgbaar is! De VIP krijgt een feestelijk ontvangst vol in de schijnwerpers en heeft de beste plaats in het midden op de eerste rij. Wacht niet te lang met boeken, want tickets zijn alleen in de voorverkoop te koop en op is op! Barry en Erik hopen jullie te zien tijdens de drive in bioscoop Den Bosch, dit wil je écht niet missen!

Instagram: https://www.instagram.com/driveinbioscoop_denbosch/. Facebook: https://www.facebook.com/driveinbioscoopdenbosch/. www.DriveInBioscoopDenBosch.nl. E-mailen naar drive.in.bioscoop.denbosch@gmail.com.

Uit de krant

Uit de krant