Afbeelding
Foto: Arno Lucas

Carnaval zorgt in de hele gemeente voor ‘kippenvelmomentjes’

Human Interest 434 keer gelezen

DEN BOSCH | In de hele gemeente ‘s-Hertogenbosch is de afgelopen dagen met volle teugen genoten van een onvergetelijk carnavalsfeest. Een feest waar we met z’n allen eigenlijk al helemaal geen rekening meer mee hadden gehouden...

Veel tijd om ons dit jaar op carnaval voor te bereiden, was er dan ook niet. Dat gold niet alleen voor de gemeente en de horeca, maar ook voor alle carnavalsverenigingen. Vandaar dat veel traditionele evenementen - zoals de carnavalsoptochten in onze gemeente - dit jaar helaas niet door konden gaan. Alleen in het altijd eigenwijze Kafland (Vinkel) kreeg het publiek wel een heuse optocht voorgeschoteld, die dan ook vanuit de landelijke media met veel interesse werd gadegeslagen. 

Groot feest in Oeteldonk
Dit jaar dus ook geen Grote Optocht in Oeteldonk, maar dat mocht de pret bepaald niet drukken. Want ook in Oeteldonk was het alle dagen één groot feest. Het carnavalsfeest in het kloppende hart van Oeteldonk werd zelfs zo goed bezocht, dat burgemeester Jack Mikkers op zondag een dringende oproep deed aan alle carnavalsvierders om niet meer naar naar het centrum te komen.

Feest in de buitenlucht
Zoals in overleg met gemeente, horeca en carnavalsverenigingen vooraf was bepaald, speelt het carnavalsfeest zich dit jaar voor een groot deel in de buitenlucht af. Pas nadat de zon aan de hemel is verdwenen, verplaatst het feest zich naar de cafés en feesttenten waar het nog tot 01.00 uur volop bal is.

Gemoedelijke sfeer
Op een aantal kleine incidenten na is het carnavalsfeest in de hele gemeente tot nu toe zonder noemenswaardige incidenten verlopen. De sfeer was alle dagen buitengewoon gemoedelijk. Jong en oud was allang blij dat er na een jaar zonder carnaval eindelijk weer gehost en gefeest kon worden.

Fotocredits: Henk van Esch. 
Foto onder: Arno Lucas

Carnaval Aankomst Prins en Adjudant samen met Karin Rademaker
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant