De afgelopen tien jaar hebben reeds duizenden mensen de stadswandeling door de Bossche binnenstad meegemaakt en zo kennis kunnen maken met de schaduwkant van het leven.
De afgelopen tien jaar hebben reeds duizenden mensen de stadswandeling door de Bossche binnenstad meegemaakt en zo kennis kunnen maken met de schaduwkant van het leven. Foto: Jan de Rond

Tien jaar Stadswandeling De Verscholen Stad

Human Interest 232 keer gelezen

DEN BOSCH | Op 29 juni 2012 werd de eerste wandeling georganiseerd. De initiatiefnemers, gidsen en genodigden uit bedrijfsleven, onderwijs, overheid, welzijn, kerken, zorg, politie en justitie werden door wethouder Geert Snijders ontvangen op het stadhuis. Vanuit daar vertrokken zij voor de eerste officiële ‘Stadswandeling De Verscholen Stad’.

In het voorjaar van 2011 hebben Rotary ‘s-Hertogenbosch West en Mooi zo Goed zo zich georiënteerd op de mogelijkheden een stadswandeling vanuit het perspectief van dak- en thuislozen te organiseren. Dat najaar zijn het Pastoraal Uitzendbureau en SOS Rommelmarkt (nu Stichting Loods) bereid gevonden mee te werken aan dit project. Zij zagen goede mogelijkheden om stadsgidsen te rekruteren uit hun deelnemers en cliënten.

Stadswandeling De Verscholen Stad is een wandeling door de binnenstad langs plekken waar dak- en thuislozen doorgaans hun dagen en nachten doorbrengen. De Verscholen Stad laat mensen een kijkje nemen in de leefwereld van dak- en thuislozen zodat er meer begrip ontstaat. De rondleidingen worden verzorgd door ex-daklozen. De opbrengst is bestemd voor projecten voor dak- en thuislozen en als inkomstenbron voor de ex-daklozen zelf. Tijdens de coronacrisis is er een app ontwikkeld waardoor de wandeling ook zelfstandig te beleven valt. 

Wandeling reserveren: 073-6133774, of mail naar deverscholenstad@stichtingloods.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant