Jeannette Ruijters-Groeneweg aan het werk in het atelier van Hebbes, de sociale werkplaats van Cello in Boxtel waar alle toffe herpakstoffen worden gemaakt.
Jeannette Ruijters-Groeneweg aan het werk in het atelier van Hebbes, de sociale werkplaats van Cello in Boxtel waar alle toffe herpakstoffen worden gemaakt.

Cadeaus inpakken in stof is origineel en duurzaam

Human Interest 735 keer gelezen

ROSMALEN | Stof verpakt is er! Duurzaam en origineel herbruikbaar inpakpapier. Het klinkt bijna te simpel om niet te gebruiken, maar toch mist dit nog in heel veel huishoudens. Stof verpakt zorgt voor verandering! 

Ruim een jaar geleden werd Stof verpakt meer dan een idee in het hoofd van Jeannette Ruijters-Groeneweg uit Rosmalen. Met een grote voorliefde voor mooie stoffen, werd het idee geboren om cadeautjes in te pakken in stof. “Ik ben ervan overtuigd dat we beter met onze wereld moeten omgaan en dat we veel meer moeten inzetten op circulaire producten. Juist de alledaagse dingen moeten anders”, aldus Jeanette. 

Inpakken in stof is origineel en duurzaam, maar zoals heel veel goede dingen, bestaat het eigenlijk al heel erg lang. In Japan wordt stof als inpakmateriaal al honderden jaren gebruikt onder de naam Furoshiki.

Jeannette is zelf een groot voorstander van sociaal verantwoord ondernemen. Daarom worden alle toffe herpakstoffen gemaakt bij Hebbes, de sociale werkplaats van Cello in Boxtel. Met heel veel plezier en liefde naaien veel voornamelijk vrouwelijke creatievelingen de vrolijke stoffen tot inpakdoeken.

Het herbruikbare inpakpapier van Stof verpakt is gemakkelijk in gebruik. Je pakt er snel je cadeaus mee in en met het bijgeleverde elastiek zorg je ervoor dat het netjes ingepakt blijft. Ook verkopen ze handige stoffe cadeautasjes. Alle stoffe inpakkers gaan zeker 50 inpakbeurten mee en kunnen gewassen worden op 40 graden. Kortom: leuk om te geven, maar nog leuker om te krijgen! Wil je alleen je cadeau geven en de inpakstof terug krijgen? Ook hieraan is gedacht. Bij iedere inpakstof krijg je namelijk een kaart waarop je een leuke boodschap voor de ontvanger kan schrijven en kunt aangeven of je de stof cadeau geeft of graag terug wilt hebben.

Het doel van Jeannette met haar duurzaam, origineel en sociaal verantwoorde inpakstof is dat over 5 jaar ieder huishouden in Nederland hun cadeaus inpakt in stof. Doe jij ook mee? Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Jeannette Ruijters-Groeneweg op telefoonnummer 06-39444184, of per mail via info@stofverpakt.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant