De brandweer inspecteert een vreemde 'schroeiplek' op de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Onderzoekster Sacha de Rood heeft alles eerder al afgezet met haar inmiddels bekende afzetlint.
De brandweer inspecteert een vreemde 'schroeiplek' op de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Onderzoekster Sacha de Rood heeft alles eerder al afgezet met haar inmiddels bekende afzetlint. Foto: Mari Durieux

Mogelijk draken gesignaleerd in Den Bosch

Human Interest 875 keer gelezen

DEN BOSCH | De laatste weken gebeuren er vreemde dingen in Den Bosch. Bewoners spreken over gebrul, reusachtige schaduwen en het geklapwiek van vleugels. Politie en brandweer tasten in het duister. Onderzoeker Sacha de Rood vermoedt dat er draken actief zijn in Den Bosch. Ze roept alle kinderen op om mee te helpen tijdens een spannende speurtocht van 18 tot en met 21 januari in de Bossche binnenstad. 

Al weken houden bizarre taferelen Den Bosch in zijn greep. Ook op het gemeentehuis weten ze geen raad met de onverklaarbare gebeurtenissen van de afgelopen tijd. De burgemeester heeft alle hoop nu gevestigd op Sacha de Rood. Als Zelfstandig Onderzoeker van het Zeldzame en Ongewone (een ZOZO) doet Sacha al enige tijd onderzoek en rapporteert daarover op haar website zozo.nu. 

Zelfstandig Onderzoeker Sacha de Rood vermoedt dat er draken actief zijn in Den Bosch

Half november ontdekte Sacha een aangevreten autoband, afgelopen week werden er nog stukken dakgoot gesignaleerd bij de Tramkade en inspecteerde de brandweer een vreemde schroeiplek op de Sint-Janskathedraal (foto). Steeds meer verenigingen en scholen melden ook vreemde situaties. Zelfstandig onderzoeker Sacha de Rood vermoedt dat er draken actief zijn in Den Bosch. Ze heeft hier een aantal interessante vlogs over gemaakt. Bekijk deze op zozo.nu om erachter te komen of er daadwerkelijk draken actief zijn in de stad.

Maar belangrijker nog: heb jij iets vreemds gehoord of gezien en wil je Sacha helpen met haar onderzoek? Alle kinderen (5-12 jaar) zijn uitgenodigd om op donderdag 18, vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 januari gratis mee te doen met de speurtocht. Ga op zoek naar alle drakensporen in de binnenstad en los samen het mysterie op. Meer informatie over de speurtocht vind je op waardrakenwonen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant