Benjamin Schoones krijgt als eerste de opdracht tot het vervaardigen van een kunstwerk voor het LiedDuo Concours 2021 van het IVC.
Benjamin Schoones krijgt als eerste de opdracht tot het vervaardigen van een kunstwerk voor het LiedDuo Concours 2021 van het IVC.

IVC bundelt de krachten met AVK | St. Joost in Den Bosch

Kunst en cultuur 227 keer gelezen

DEN BOSCH | International Vocal Competition ’s-Hertogenbosch (IVC) is een samenwerking aangegaan met AKV | St. Joost in Den Bosch voor het LiedDuo Concours 2021. 

In de periode 2021-2024 krijgen studenten van de kunstacademie de kans om een werk te creëren dat tijdens het concours zichtbaar zal zijn. Het werk moet aansluiten bij de editie van het concours, dus LiedDuo of Opera/Oratorium. Uit de aanmeldingen naar aanleiding van de ‘open call’ heeft de vakjury Benjamin Schoones als winnaar aangewezen om zijn ingezonden voorstel uit te voeren en te presenteren tijdens de 54e editie van het concours. Het LiedDuo Concours 2021 vind plaats van 16 tot en met 21 november 2021 op diverse locaties in Den Bosch.
IVC - geworteld in Den Bosch - organiseert niet alleen het LiedDuo en Opera|Oratorium Concours. Jaarlijks verzorgt het concours optredens van laureaten in en om de stad bij evenementen van diverse culturele instellingen. De Opera3daagse en de Bossche Zomer zijn hier enkele voorbeelden van. IVC wil deze initiatieven uitbreiden door meer nieuwe culturele verbindingen in de regio aan te gaan waarbij ook verschillende kunstvormen worden gecombineerd. AVK | St. Joost is hiervoor uiteraard een ideale partner. Kijk voor meer informatie op www.ivc.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant