Op de voorgrond Survivalunit door Martijn van Dalen.
Op de voorgrond Survivalunit door Martijn van Dalen. Foto: Arno Lucas

Expositie met werk van Bosch Parade in Jeroen Bosch Tuin

Kunst en cultuur 520 keer gelezen

DEN BOSCH | De Vereniging ‘Vrienden van de Jeroen Bosch Tuin’ organiseert deze zomer weer een expositie met werk afkomstig van de Bosch Parade 2022. Dit jaar is gekozen voor ‘Survivalunit’, het werk van Martijn van Dalen, beeldend kunstenaar in Tilburg.

Martijn heeft zijn Survivalunit het volgende thema meegegeven: “Met de individualisering wordt de aarde er niet beter op. We vinden ons persoonlijke genot belangrijker dan het milieu. Survivalunit laat zien waartoe dat kan leiden, het toont je een spiegel met een duister beeld uit de toekomst. In een groentekas leeft een man die erin slaagde de stille ramp te overleven. In deze eenzame steriele ruimte kan hij zich redden, maar voor hoelang weet niemand. Survivalunit laat zo vervreemding en realiteit versmelten, waarschuwt je voor wat er mogelijk voor ons ligt.”

Samenwerking

De expositie is een samenwerking van de Vereniging ‘Vrienden van de Jeroen Bosch Tuin’ met de Stichting Bosch Parade. Het is nu de zesde keer dat voornoemde samenwerking heeft geleid tot een mooie expositie in de prachtige Jeroen Bosch Tuin. De expositie is te zien vanaf 21 juni tot circa 1 oktober. De tuin is dagelijks geopend van 08.00 tot 19.00 uur en is gelegen aan het Redemptoristenpad 130.

Uit de krant