Goud voor Mahmoud Al Chabtoun van Knockout Boxing Club uit Den Bosch.
Goud voor Mahmoud Al Chabtoun van Knockout Boxing Club uit Den Bosch. Foto: Sarah Philipp

Bossche bokser Mahmoud Al Chabtoun wint goud tijdens Eindhoven Boxcup 2023

Overige sport 1.142 keer gelezen

DEN BOSCH | Na een enerverende en sensationele zondag met hoogstaande halve finalewedstrijden wisten vier Nederlanders zich te plaatsen voor de finales op maandag. De vierde finalist was Mahmoud Al Chabtoun van Knockout Boxing Club uit Den Bosch. De bokser van trainer/coach Harm Blijd won de halve finale van David Adrien uit Canada.

Maandag stond Mahmoud Al Chabtoun een zware klus te wachten tegen Ruslan Tsykala uit Oekraïne. Ruslan met meer dan 271 wedstrijden gebokst, is tweemaal nationaal kampioen in Oekraïne en heeft op de Europese,- en Wereldkampioenschappen in 2021 voor Jeugdboksers een bronzen medaille weten te behalen.

Als underdog van het toernooi wist Al Chabtoun zijn tegenstander te verrassen, door Tsykala volledig uit zijn ritme te houden. Met technische hoogstandjes, sierlijk spel en zuivere treffers wist Al Chabtoun 3 rondes zijn tegenstander te controleren. In zijn twintigste bokswedstrijd, behaalde Mahmoud Al Chabtoun een gouden medaille op de Eindhoven Boxcup 2023 en hij werd ook nog eens extra bekroond met de Best Dutch Boxer/Best Talent Award 2023.

Goud voor Mahmoud Al Chabtoun van Knockout Boxing Club uit Den Bosch.
Goud voor Mahmoud Al Chabtoun van Knockout Boxing Club uit Den Bosch.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant