Vele honderden voetbalsters zijn komend weekeinde actief in Rosmalen.
Vele honderden voetbalsters zijn komend weekeinde actief in Rosmalen.

OJC Rosmalen verwelkomt honderden voetbalsters uit binnen- en buitenland

Voetbal 310 keer gelezen

Op 9, 10 en 11 mei wordt het sportpark van OJC Rosmalen overgenomen door meiden- en vrouwenvoetbal. Speelsters uit onder meer Nederland, Duitsland, Denemarken, Engeland en Zweden doen mee aan de Brabant Girls Cup 2024.

Vanaf de meiden onder de 13 jaar tot en met de vrouwencategorie worden de poulewedstrijden gespeeld. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het ruime aantal velden die het sportpark in Rosmalen te bieden heeft, maar er is nog meer voor nodig. Naast de faciliteiten zijn er ook tientallen scheidsrechters op de been om het spel in goede banen te leiden en draait het wedstrijdsecretariaat overuren om alle uitslagen te verwerken. Deze dertiende editie is Mensch Arbeidsrecht Advocatuur naamsponsor geworden dankzij de jaarlijkse veilingavond van v.v. OJC Rosmalen.

Naast het voetballen zijn er meerdere activiteiten. Zo lopen de meiden en vrouwen alvorens de officiële opening een parade door het centrum van Rosmalen. Vanaf het Gildeplein tot en met Sportpark de Groote Wielen laten de teams daarbij flink van zich horen. Een ander element, is de Lunenburg Wasmachine Penalty Cup. Tijdens de eerste speeldag wordt er nog op wasmachines geschoten voor de punten. Zaterdag staan er keepsters in het goal waar de finalisten het tegen op nemen. Het toernooi wordt traditiegetrouw afgesloten met een barbecue.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant