Afbeelding
Foto: Henk van Esch

Clubman William van Overbeek langer bij FC Den Bosch

Algemeen 452 keer gelezen

DEN BOSCH | FC Den Bosch heeft het contract van assistent-trainer William van Overbeek (49) opengebroken. De geboren Bosschenaar had nog een contract tot en met 30 juni 2025. Met de nieuwe overeenkomst blijft Van Overbeek tot tenminste medio 2028 aan FC Den Bosch verbonden. 

Van Overbeek is sinds 11 april bezig aan zijn derde periode als tijdelijke eindbaas bij de Bossche eerstedivisionist. Hij was eerder interim-hoofdtrainer in 2021 en in het voorjaar van 2023.

Van Overbeek begon zijn carrière bij FC Den Bosch 21 jaar geleden in de jeugdopleiding van de club. In 2006 maakte Van Overbeek een uitstapje naar het amateurvoetbal. Na vier jaar afwezigheid keerde hij in 2010 terug bij FC Den Bosch. In 2020 koos Van Overbeek definitief voor de senioren. Hij werd hoofdtrainer van respectievelijk Jo19, Jo18 en Jo21. Sinds de winterstop van het seizoen 2022-2023 is Van Overbeek fulltime werkzaam in de technische staf van FC Den Bosch 1.

William van Overbeek: “Ik vind het fantastisch dat FC Den Bosch mijn contract voor het tweede jaar op rij openbreekt om het tussentijds te verlengen. Sinds ik halverwege vorig seizoen fulltime deel uit maak van de technische staf van de hoofdmacht, heb ik mezelf binnen - en mede dankzij - een staf van professionals kunnen verbeteren als trainer. Bij de A-selectie kan ik mijn drive om op te leiden combineren met de winambities van een eerste team.”

Technisch directeur Bernard Schuiteman: “William is in de eerste plaats een uitstekende en complete voetbaltrainer die altijd verantwoordelijkheid toont. Er is tegenwoordig veel data beschikbaar voor trainers. De kunst is de juiste informatie op het juiste moment op de juiste manier aan te bieden aan de juiste speler en aan het team als geheel. William heeft dat vermogen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant