Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg staat voor behoud en toekomst van monumenten in hun cultuurhistorische omgeving.
Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg staat voor behoud en toekomst van monumenten in hun cultuurhistorische omgeving.

Lokale goede doelen die uw steun waard zijn

Human Interest 365 keer gelezen

DEN BOSCH | Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch bestaat sinds 2019. In de gids staan lokale organisaties die het steunen waard zijn. In deze nieuwe rubriek bieden wij samen met Goede Doelen ’s-Hertogenbosch deze lokale organisaties een podium.

Bossche Beiaardstichting

In 1992 is de Bossche Beiaardstichting opgericht met als doel de kennis over de beiaards en de belangstelling voor het beiaardspel te bevorderen. Om dit te bereiken verzorgt de stichting speciale beiaardconcerten en er is een lesprogramma voor basisscholen ontwikkeld. Tevens biedt de stichting de mogelijkheid om 24 uur per dag via webcams ‘live’ mee te kijken tijdens bespelingen van het carillon in de Sint-Jan. Meer info: www.beiaardonline.nl.

Stichting ‘s-Hertogenbossche Monumentenzorg

De stad ‘s-Hertogenbosch en zijn directe omgeving bezit een schat aan sporen uit het verleden. Dit zijn gebouwen, stratenpatronen, landschappen en rivierlopen, die in de loop der tijden door mensenhanden zijn gevormd en voorzien zijn van verhalen. Dit bezit is zeer kwetsbaar en staat onder constante druk van vele andere belangen, van bijvoorbeeld politieke, economische, logistieke, stedenbouwkundige en ecologische aard. Stichting ‘s-Hertogenbossche Monumentenzorg zet zich sinds 1949 in voor het behoud en de toekomst van Bossche monumenten. Meer info: www.s-hertogenbosschemonumentenzorg.nl.

Over de lokale Goededoelengids

In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment ruim 70 organisaties opgenomen, onderverdeeld in categorieën. Bekijk het complete overzicht van alle organisaties online op https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl.

Bossche beiaards, een bijzonder cultuurhistorisch erfgoed waar 's-Hertogenbosch trots en uiterst zuinig op moet zijn.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant