Het Noordbrabants Museum in hartje Den Bosch.
Het Noordbrabants Museum in hartje Den Bosch. Foto: Joep Jacobs

Lokale goede doelen die uw steun waard zijn

Human Interest 621 keer gelezen

DEN BOSCH | Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch bestaat sinds 2019. In de gids staan lokale organisaties die het steunen waard zijn. In deze nieuwe rubriek bieden wij samen met Goede Doelen ’s-Hertogenbosch deze lokale organisaties een podium.

Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum is hét museum voor kunst, cultuur en geschiedenis in hartje Den Bosch. Het museum is de trotse thuisbasis van Brabantse meesters als Jan Sluijters en Vincent van Gogh. Maar biedt ook een podium aan internationale topkunstenaars en jonge talentvolle makers. Met ruim 5.000 vierkante meters aan tentoonstellingsruimte, een brasserie, museumwinkel en prachtige binnentuin is er altijd iets nieuws te ontdekken. Meer informatie: www.hnbm.nl.

Stichting Huifbed de Meijerij

Stichting Huifbed de Meijerij verzorgt huifbedrijden: een speciale manier van paardrijden voor mensen met een ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking waarvoor gewoon zitten op een paard niet mogelijk is. Huifbedrijden is een activiteit waarbij de beweging en de warmte van de paarden zorgt voor fysieke en mentale ontspanning van de deelnemers. De accommodatie bij Cello is ingericht met ontvangstruimte, snoezelruimte, opstapperron met tilliften, verzorgingsruimte, keuken, stallen en weides voor de paarden. Iedere week verzorgen vrijwilligers zo’n 60 ritten. Meer informatie: www.huifbed-meierij.nl.

Lokale Goededoelengids

In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment ruim 70 organisaties opgenomen, onderverdeeld in categorieën. Bekijk het complete overzicht van alle organisaties online op https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl.

Huifbedrijden: voor velen "het mooiste half uurtje van de week".
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant