Nationaal carnavalsmuseum 'Oeteldonks Gemintemuzejum', misschien wel het leukste museum van 's-Hertogenbosch en omstreken.
Nationaal carnavalsmuseum 'Oeteldonks Gemintemuzejum', misschien wel het leukste museum van 's-Hertogenbosch en omstreken.

Lokale goede doelen die uw steun waard zijn

Human Interest 518 keer gelezen

DEN BOSCH | Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch bestaat sinds 2019. In de gids staan lokale organisaties die het steunen waard zijn. In deze rubriek bieden wij deze lokale organisaties een podium.

Oeteldonks Gemintemuzejum

Het ‘Oeteldonks Gemintemuzejum’ is opgericht om de relicten uit de rijke carnavalshistorie van het carnaval in ‘s-Hertogenbosch te conserveren en toegankelijk te maken voor publiek. Ook ontwikkelt het museum educatieve programma’s. Zo worden er rondleidingen verzorgd voor lagere en middelbare scholieren. Het Muzejum heeft een uitgebreide carnavalsbibliotheek met boeken over carnavals, cd’s met muziek, dvd’s en ook video’s van allerlei mondiale carnavalstradities. Meer info: www.carnavalsmuseum.nl.

Quiet Den Bosch

Quiet Den Bosch verbindt members, sponsoren en supporters in de regio. Samen armoede verzachten door elkaar te versterken. Quiet gelooft dat een samenleving steviger, gezonder en rijker wordt als we zorgen dat iedereen meetelt, ertoe doet. Dat geeft eigenwaarde en kracht om te leven in plaats van te overleven. Quiet werft sponsors om members iets aan te kunnen bieden wat zij niet kunnen betalen. Van een tweedehands fiets, tot een etentje of kaarten voor een wedstrijd. Ook biedt Quiet mensen de kans hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten. Meer info: www.quiet.nl/den-bosch.

Lokale Goededoelengids

In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment ruim 70 organisaties opgenomen, onderverdeeld in categorieën. Bekijk het complete overzicht van alle organisaties online op https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl.

Quiet verzacht armoede door haar 'members' allerlei extraatjes aan te bieden die ze normaal zelf niet kunnen betalen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant