Seniorenvervoer van deur tot deur met een praatje haalt de 55-plussers in de gemeente 's-Hertogenbosch uit hun isolement.
Seniorenvervoer van deur tot deur met een praatje haalt de 55-plussers in de gemeente 's-Hertogenbosch uit hun isolement. Foto:

Lokale goede doelen die uw steun waard zijn

Human Interest 661 keer gelezen

DEN BOSCH | Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch bestaat sinds 2019. In de gids staan lokale organisaties die het steunen waard zijn. In deze rubriek bieden wij deze organisaties een podium.

Stichting Ouwestomp

Stichting Ouwestomp verleent hulp aan militairen die trauma’s (PTSS) opgelopen hebben tijdens hun uitzending met defensie. De stichting beheert het Veteranen Ontmoetingscentrum aan de Fuik 9 in de wijk Schutskamp in Den Bosch. Veteranen en hun naasten kunnen daar terecht voor een kop koffie en niet te vergeten een luisterend oor. Voor meer info: www.ouwestomp.com.

Stichting Seniorenbus

Stichting Seniorenbus verzorgt het vervoer van ouderen in en om ‘s-Hertogenbosch. De Seniorenbus is er voor 55-plussers voor wie het OV geen optie is en die een taxi niet kunnen bekostigen. Voor 6 euro per maand en 0,50 euro per rit worden de abonnees van de Seniorenbus van deur tot deur vervoerd binnen de gemeentegrenzen. Niet alleen voor een bezoek aan het ziekenhuis, fysiotherapeut of tandarts. Ze gaan ook naar de gymclub, op familiebezoek, naar de kapper, naar de film, of doen hun boodschappen met de Seniorenbus. Voor de ouderen is het niet alleen makkelijk maar ook gezellig! Er rijdt namelijk bijna altijd een extra vrijwilliger mee die niet alleen helpt bij in- en uitstappen, maar die ook tijd heeft voor een praatje. Voor meer info: https://senioren-bus.nl.

Over de Lokale Goededoelengids

In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment ruim 70 organisaties opgenomen, onderverdeeld in categorieën. Bekijk het complete overzicht van alle organisaties online op https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl.

Stichting Ouwestonmp: 'Alles voor een ander. Het moet, dus het kan!'.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant