Kleding- en Speelgoedbank 's-Hertogenbosch e.o: 'Wij laten je niet in je hemdje staan!'. (Foto: Lonneke Voets)
Kleding- en Speelgoedbank 's-Hertogenbosch e.o: 'Wij laten je niet in je hemdje staan!'. (Foto: Lonneke Voets) Foto: Lonneke Voets

Lokale goede doelen die uw steun waard zijn

Human Interest 823 keer gelezen

DEN BOSCH | Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch bestaat sinds 2019. In de gids staan lokale organisaties die het steunen waard zijn. In deze rubriek bieden wij deze organisaties een podium.

Kleding- en Speelgoedbank ‘s-Hertogenbosch e.o. zet zich in voor iedereen die het (even) niet breed heeft. Als het water je aan de lippen staat, kun je bij de Kleding- en Speelgoedbank terecht voor kleding, schoenen, huishoudtextiel, nieuw ondergoed, nieuwe sokken, sportkleding, speelgoed en cadeautjes voor kinderfeestjes en feestdagen. De stichting is een vrijwilligersinitiatief en bestaat sinds 2013. Jaarlijks worden zo’n 1.200 mensen geholpen. Meer informatie: www.kledingbankdenbosch.nl.

De Noorderpoort Samen Doen is een plek in de Hambaken waar wekelijks 200 bewoners van uiteenlopende doelgroepen binnenlopen, een praatje maken en deelnemen aan activiteiten. Er is een huiskamer voor bewoners die graag anderen ontmoeten en het leuk vinden om iets samen te ondernemen zoals bloemschikken en line-dance. Verder zijn in De Noorderpoort activiteiten die armoede verzachten, zoals een repaircafé, tuinuitleen, ruilhoek, vrijwillige kapsalon, gezondheidssalon en naaiatelier. Positieve gezondheid wordt gestimuleerd met de wekelijkse buurtmaaltijd en wandelroute. Meer informatie: www.noorderpoort-samendoen.nl.
In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment ruim 70 organisaties opgenomen, onderverdeeld in categorieën. Bekijk het complete overzicht van alle organisaties online op https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl.

Noorderpoort Samen Doen is de huiskamer van de wijk Hambaken in de gemeente 's-Hertogenbosch.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant