Op zondag 19 november wordt Sinterklaas welkom geheten in 's-Hertogenbosch tijdens 'Het Bossche Sint Spektakel' met een feestelijk programma op vijf locaties in de Bossche binnenstad.
Op zondag 19 november wordt Sinterklaas welkom geheten in 's-Hertogenbosch tijdens 'Het Bossche Sint Spektakel' met een feestelijk programma op vijf locaties in de Bossche binnenstad. Foto: Henk van Esch

Jij komt toch ook naar ‘Het Bossche Sint Spektakel’

Human Interest 583 keer gelezen

DEN BOSCH | De jaarlijkse intocht van Sinterklaas krijgt dit jaar een opwindende nieuwe wending met ‘Het Bossche Sint Spektakel’. Op zondag 19 november wordt de Sint feestelijk onthaald gedurende een vier uur durend programma waarbij het centrum van de stad tot leven komt. Het wordt een dag vol pleinenpret en verrassingen voor het hele gezin!

Op zondag 19 november vanaf 11.30 uur is iedereen van harte welkom om Sinterklaas op te komen wachten op de Bossche Markt. De Kids-DJ zorgt voor de muzikale omlijsting. Kom jij ook meezingen, dansen, springen? Alles mag en niets moet.

Omstreeks 12.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten aan op de Markt waar zij officiële welkom worden geheten door de burgemeester. Sinterklaas arriveert op een speciaal podium en geeft daar het startsein voor een onvergetelijk welkomstfeest. Hierna gaat het programma verder op verschillende themalocaties in de stad. De Sint gaat samen met zijn Pieten en de bloemenmeisjes alle locaties af om de kinderen persoonlijk te ontmoeten en te begroeten. 

Zo kunnen de kinderen op de Markt de grote ‘Sinterklaasdans’ instuderen. Leer de moves en wees vooral niet verlegen, want als Sinterklaas weer verschijnt kun je hem een mooi afscheid geven!

Heb jij de klimskills van een top-piet? Klim dan naar de top van de Sint-Jan, net als Sinterklaas zelf! Het mooiste uitzicht op de stad wacht op jou, als je de uitdaging aangaat en de top bereikt. Durf jij het avontuur aan?

Test je Sinterklaaskennis tijdens de grote ‘Sinterklaasquiz’ op het Kerkplein. Doe mee aan deze leuke quiz (met muziek) en bewijs dat jij een echte Sinterklaaskenner bent. Zing mee met bekende Sinterklaasliedjes en win leuke prijzen!

In Het Noordbrabants Museum ligt de grootste kleurplaat van Nederland te wachten. Laat je creativiteit stromen en help deze kleurplaat tot leven te brengen. Teken, kleur, en schilder mee voor een kunstwerk dat de geschiedenis ingaat!

Treed binnen in de magische Pepernotenfabriek in Foodmarkt DE FAM waar de heerlijke geur van pepernoten je tegemoetkomt. Bak je eigen overheerlijke pepernoten en proef de Sinterklaasvreugde.

‘Het Bossche Sint Spektakel’ wordt vanaf 15.00 uur afgesloten met een gezellig samenzijn op de Markt. Daar kun je Sinterklaas en zijn Pieten uitzwaaien.

Op pagina 4 van de Bossche Omroep van deze week vind je een plattegrond met daarop alle locaties en ook een kleurplaat die je in kunt leveren in het voormalige V&D gebouw op de Markt in Den Bosch en waar je leuke prijzen mee kunt winnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant