De gemeente 's-Hertogenbosch wil dat zo veel mogelijk mensen die recht hebben op de energietoeslag, deze ook daadwerkelijk ontvangen.
De gemeente 's-Hertogenbosch wil dat zo veel mogelijk mensen die recht hebben op de energietoeslag, deze ook daadwerkelijk ontvangen. Foto: Shutterstock

Aanvragen energietoeslag voor inwoners gemeente ‘s-Hertogenbosch

Human Interest 344 keer gelezen

Heb je de energietoeslag in 2023 niet ontvangen? En had je in 2023 een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm? Dien dan alsnog een aanvraag in. Je vermogen telt niet mee. Je kunt tot uiterlijk 1 augustus 2024 een aanvraag indienen via www.s-hertogenbosch.nl/energietoeslag. 

Na je aanvraag ontvang je binnen enkele weken een brief van de gemeente waarin staat of deze is goedgekeurd. Inwoners die in 2023 voor het eerst in aanmerking kwamen voor energietoeslag krijgen 1.300 euro. Ken je mensen die wellicht recht hebben op energietoeslag? Vertel hen er dan over.

Moeite om je energierekening te betalen? Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG) zoekt samen met je naar een oplossing. Deze hulp is gratis. Bel met 073-6155155, of stuur een mailtje naar teamehbg@s-hertogenbosch.nl.

Download de nieuwe app van de Bossche Omroep

Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws uit de gemeente ’s-Hertogenbosch: de Bossche Omroep heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Bossche Omroep app vanuit de App Store of Play Store om op de hoogte te blijven, geïnformeerd te worden en verbonden te blijven met de wereld om je heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant