De Bossche Lisa Charlotte Vos doet mee aan Miss Universe Netherlands. Op 5 juli is de grote finale en mocht ze deze winnen, dan gaat ze in november naar de wereldwijde Miss Universe verkiezing in Mexico.
De Bossche Lisa Charlotte Vos doet mee aan Miss Universe Netherlands. Op 5 juli is de grote finale en mocht ze deze winnen, dan gaat ze in november naar de wereldwijde Miss Universe verkiezing in Mexico.

Bossche Lisa Charlotte in race voor Miss Universe Netherlands

Human Interest 486 keer gelezen

De komende periode staat voor Lisa Charlotte Vos (26) uit Den Bosch in het teken van haar deelname aan Miss Universe Netherlands. Tijdens die periode wil ze vooral ook een boodschap uitdragen. “Iedereen kan iets bereiken, ook als het tegenzit.”

door Lisette Broess-Croonen

Lisa Charlotte is altijd al bezig geweest met zelfontwikkeling. “Vanwege een moeizame jeugd ben ik me op een gegeven moment gaan verdiepen in wie ik ben. Ik heb geleerd dat mentaal gezond zijn en houden van jezelf, de basis is van alles. Ik ben op zoek gegaan naar mijn eigen kracht en dat heeft mij gebracht tot waar ik nu ben. Ik ben gewoon mezelf en daar sta ik voor. Het gaat niet alleen om de buitenkant, iedereen heeft een verhaal. Ik wil hiermee anderen, en vooral jonge vrouwen, inspireren dat ze allemaal iets kunnen bereiken ongeacht waar je staat in het leven.

Wildcard

Het modellenwerk leerde ze kennen toen ze werkte bij Esuals, een kledingwinkel in Kerkdriel. “Daar ben ik erin gerold om de kleding te showen en heb ik aan het modellenwerk geproefd. Ik ontdekte dat ik helemaal opbloei als ik voor de camera sta. In 2022 heb ik meegedaan aan de Miss Beauty of Gelderland verkiezing en als tweede geëindigd. Dat vond ik zo leuk dat ik er meer mee wilde doen. Toen ik de Miss Universe Netherlands voorbij zag komen, dacht ik ‘dit wil ik!’. Niet geschoten is altijd mis, dacht ik. Uiteindelijk ben ik met een wildcard in de finale terecht gekomen. Uit iedere provincie is een winnaar gekozen en de drie vrouwen met de meeste publieksstemmen, gaan ook mee. Ik was een van die drie. Ik mag met trots mijn stad op de sjerp dragen ‘Miss Universe ‘s-Hertogenbosch’. Dat vind ik echt geweldig, want ik ben gek op deze stad.”

Deze week zit ze, samen met de andere deelneemsters, in een kasteel in Frankrijk. “We krijgen een week lang workshops op het gebied van catwalk, dans, speechen, mindset en meer. Maar we gaan vooral heel veel lol maken en ik heb er super veel zin in! Op 5 juli is de finale met een grote show in Studio 21. Mijn finalejurk heb ik vorige week opgehaald. Als je die aanhebt, dan voel je jezelf wel echt een prinses hoor.

Tijdens het hele traject zet ik mezelf ook in voor het goede doel Simavi. Simavi werkt samen met vrouwen en meisjes in Afrika en Azië aan lokale oplossingen voor drinkwater en toiletten voor iedereen. Vrouwen zijn kwetsbaar als ze water gaan halen en worden regelmatig aangevallen. Wij strijden voor gelijkheid en klimaatrechtvaardigheid. Juist nu! Een verkiezing is echt wel meer dan alleen voor de camera staan.”

De winnares van de finale, mag naar de Miss Universe in Mexico. “Dat is een meisjesdroom, maar eigenlijk is deze hele verkiezing dat al. Ik ben altijd al ambitieus en ondernemend geweest. Naast mijn baan in de sales, heb ik een online sieradenwebshop en nu dus deze verkiezing. Dat is wel een droom die uitkomt. Deze ervaring is voor altijd en ik vind het mooi dat ik nu een kans heb om iets te vertellen. Ik wil graag dingen bespreekbaar maken zoals het taboe dat ik nu alleen op het podium sta omdat ik mooi ben. Het gaat sowieso niet meer om het perfecte plaatje, want dat bestaat niet. Dingen kunnen niet honderd procent perfect zijn.”

Overspoeld

Haar omgeving reageert heel erg positief op dit avontuur. “Ik word overspoeld met appjes en felicitaties. Mijn vriend is mijn steun en toeverlaat en steunt mij overal in. Mijn ouders en zusjes waren door het dolle heen omdat ze weten dat dit op mijn lijf geschreven is. Deze verkiezing geeft me ook zoveel positieve energie. Ik ben er klaar voor om nog meer van mezelf te laten zien en te delen. Wees de allermooiste versie van jezelf, met al jou imperfecties ben je perfect.”
Voor het winnen van Miss Universe Netherlands heeft Lisa Charlotte ook publieksstemmen nodig. Dit kan via www.missuniversenetherlands.nl. Je kan haar avontuur ook volgen via @lisacharlottevos.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant