De expositie in de etalage van het pand aan de Hooge Steenweg 12 tin Den Bosch is 7 dagen per week en 24 uur per dag te bekijken.
De expositie in de etalage van het pand aan de Hooge Steenweg 12 tin Den Bosch is 7 dagen per week en 24 uur per dag te bekijken.

Etalage-exposities Cityscapes Den Bosch & Letterheads

Kunst en cultuur 270 keer gelezen

DEN BOSCH | In hartje Den Bosch en in de Molenhoekpassage in Rosmalen zijn twee leegstaande winkelpanden verfraaid met Bossche stadsgezichten en typografische portretten.

Huub Smits is professioneel beeldmaker werkend onder de naam ‘fototypo’. Hij vertelt: “Vanaf mijn studie aan de Kunstacademie woon ik in Den Bosch. Dertig jaar later moest ’t er echt van komen: fotografie van ons prachtige stadje! Naast prints op onder meer canvas, geef ik in eigen beheer ansichtkaarten, posters en kalenders uit. Deze zijn verkrijgbaar bij veel winkels in de stad. Fijn dat ik nu vanuit deze etalages stadgenoten en toeristen op cadeau-ideeën breng én naar die winkels kan verwijzen”.
Smits vervolgt: “Vlak na het Jeroen Boschjaar ben ik portretten van letters gaan maken: Letterheads. Eén voor één wrijf ik letters op papier. Zorgvuldig bewaarde wrijfletters uit de jaren ‘70/’80 uit de reclamestudio van mijn vader. De Letterheads zijn mijn eerbetoon aan hem, aan een ambacht van vóór ‘t digitale tijd- perk en natuurlijk aan de inspirerende kunstenaars die ik verbeeld heb”.

Praktische informatie

Zolang het pand aan de Hooge Steenweg 12 te huur staat is de expositie 24 uur per dag te bekijken. Voor de expo in de Molenhoekpassage gelden de ruime openingstijden van de AH. Meer info: www.fototypo.art.

Voor de expo in de Molenhoekpassage gelden de ruime openingstijden van de AH.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant