Op donderdag 14 december overhandigden Willem Hanegraaf (links) en Kick van der Kleij (midden) de cheque aan Eethuis Het Anker.
Op donderdag 14 december overhandigden Willem Hanegraaf (links) en Kick van der Kleij (midden) de cheque aan Eethuis Het Anker.

Bossche leerlingen zamelen geld in voor dak- en thuislozen

Opmerkelijk 535 keer gelezen

DEN BOSCH | Het afronden van profielwerkstukken van examenleerlingen is in volle gang op het ds. Pierson College! Voor hun profielwerkstuk hebben twee leerlingen van atheneum 6 - Willem Hanegraaf en Kick van der Kleij - in samenwerking met het Bossche restaurant Gusto een pop-up restaurant opgericht. 

Maar liefst 32 gasten kwamen in hun pop-up restaurant eten. Gasten konden bij de reservering aangeven welk menu ze wilden: het traditionele menu, of het menu dat op moleculair gastronomische wijze was bereid. Moleculaire gastronomie betekent dat het eten is aangepast met behulp van de wetenschap. Willem en Kick hebben met deze actie een bedrag van bijna 1000 euro binnengehaald. Alle winst gaat naar Eethuis Het Anker, hét sociale restaurant van Den Bosch. Bij Het Anker koken vrijwilligers een gezonde maaltijd voor dak- en thuislozen en voor mensen die zelf niet in staat zijn om een warme maaltijd op tafel te zetten. Het hele personeel van Gusto werkte mee voor dit goede doel. Chefkok Magali Rademakers bedacht het menu en was de chefkok tijdens het diner. 

Donderdag 14 december overhandigden de leerlingen de cheque aan Eethuis Het Anker. Daarna nuttigden zij samen met alle mensen die geholpen hebben de maaltijd mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant