René van den Kerkhof poseert voor Huis73.
René van den Kerkhof poseert voor Huis73. Foto: Henk van Esch

René van den Kerkhof (D66): “Groots denken én doen”

Politiek 236 keer gelezen

DEN BOSCH | Om de 4 jaar gaan we naar de stembus en kiezen we wie er in de gemeenteraad komt. Voor wie heeft ’s-Hertogenbosch gekozen? Elke week stelt een raadslid zich voor. Deze week is dat René van den Kerkhof van D66 uit Boschveld.

Raadslid is geen fulltime baan, dat doe je erbij. Wat doe je verder in je dagelijks leven?
“Allereerst ben ik getrouwd met Anouk en samen hebben we drie kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. We wandelen veel met onze hond naar de binnenstad of we gaan de natuur in. Of allebei, dat kan uiteraard ook in deze geweldige stad, direct grenzend aan de natuur! Samen met mijn gezin ga ik graag langs bij vrienden of familie en sport ik regelmatig. Naast mijn werk als fractievoorzitter ben ik projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling bij de gemeente Waalre. Daar zet ik me, net als vanuit de Bossche politiek, in voor het realiseren van meer woningen en betere centrumvoorzieningen.”

Investeren in voorzieningen

“Om in de toekomst goede en betaalbare voorzieningen in ‘s-Hertogenbosch te behouden, is het van belang dat we groots denken én doen. Door lef en visie te tonen en door te investeren in stedelijke voorzieningen. Zoals in het nieuwe theater, de spoorzone en de nieuwe huisvesting van WeenerXL. Een ander voorbeeld is Huis73 in de Hinthamerstraat, waar ik op de foto sta. De raad nam recent een historisch besluit om fors te investeren in het onderkomen van Huis73 en daarmee deze grote, laagdrempelige voorziening toekomstbestendig te maken. Een plek voor iedereen om talenten te ontdekken en ontwikkelen. Van wezenlijk belang voor het bieden van gelijke kansen aan iedereen in onze gemeente!”

“Het komend jaar gaat het dan eindelijk gebeuren: het eerste Bossche burgerberaad gaat van start!”

“In een maatschappij waarin polarisatie toeneemt, is het belangrijk dat óók in onze lokale democratie iedereen een kans krijgt. Een burgerberaad kan polarisatie tegengaan. Daarom heb ik samen met collega-raadsleden in 2021 het initiatief genomen voor een burgerberaad in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Hierbij komt een groep gelote inwoners na beraad tot concrete voorstellen aan de politiek. Dit kan gaan over onderwerpen als het klimaat, wonen en zorg. Het komend jaar gaat het dan eindelijk gebeuren: het eerste Bossche burgerberaad gaat van start! Als raadslid kijk ik reikhalzend uit naar alle aanbevelingen die inwoners de lokale politiek meegeven.”

Instagram: @renevandenkerkhof
Facebook: renevdkerkhof

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant