Stichting Transfarmers, samen voedsel verbouwen in de stad.
Stichting Transfarmers, samen voedsel verbouwen in de stad.

Lokale goede doelen die uw steun waard zijn

Verenigingen 587 keer gelezen

DEN BOSCH | Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch bestaat sinds 2019. In de gids staan lokale organisaties die het steunen waard zijn. In deze rubriek bieden wij deze organisaties samen met Goede Doelen ’s-Hertogenbosch een podium.

Stichting Transfarmers

Stichting Transfarmers is sinds 2012 actief in ’s-Hertogenbosch-Oost met het stadslandbouwproject De Graafse Akker; een groen buurthuis in de wijk voor jong en oud. Transfarmers zet in op educatie, buurtwerk (sociale cohesie), gezonde voeding en dagbesteding. Ze willen een vliegwiel zijn voor burgers die aan de slag willen met de eigen leefomgeving. Zo ondersteunen ze praktisch en organisatorisch bij het realiseren van buurtgroen. Meer informatie: www.transfarmers.nl.

Vanzelfsprekend!?

Als platform voor én door jonge mantelzorgers zet Vanzelfsprekend!? ervaringsdeskundigheid in voor er- en herkenning, ondersteuning en bewustwording. Hierbij werkt Vanzelfsprekend!? met drie pijlers. De B van ‘bekendheid en begrip’ door onder andere bewustwordingscampagnes, voorlichting en peer2peer-contact. De O van ‘ontmoeting en ontspanning’: chillavonden, kleine en grote activiteiten. De H van ‘helpen en hulp’: het inzetten van MantelMatties (ervaringsdeskundige maatjes), mantelzorgondersteuning en doorverwijzing. Meer informatie: www.vanzelfsprekendjmz.nl.
In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment ruim 70 organisaties opgenomen, onderverdeeld in categorieën. Bekijk het complete overzicht van alle organisaties online op https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl.

Vanzelfsprekend!?, hét platform voor én door jonge mantelzorgers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant