De Voedselbank geeft gratis goed voedsel aan de armsten uit onze samenleving en dat 52 weken per jaar.
De Voedselbank geeft gratis goed voedsel aan de armsten uit onze samenleving en dat 52 weken per jaar. Foto:

Lokale goede doelen die uw steun waard zijn

Verenigingen 623 keer gelezen

DEN BOSCH | Lokale Goededoelengids ’s-Hertogenbosch bestaat sinds 2019. In de gids staan lokale organisaties die het steunen waard zijn. In deze rubriek bieden wij deze organisaties een podium.

De Voedselbank

De Voedselbank is een volledig op vrijwilligers steunende sociaal-maatschappelijke organisatie die voor haar klanten geen enkele andere toelatingsnorm hanteert dan een financiële. De Voedselbank in ’s-Hertogenbosch voorziet wekelijks tussen de 1000 en 1500 monden van voedsel. Op deze manier levert deze een belangrijke bijdrage aan het bestrijden van ellende die voortvloeit uit armoede. Voedselbank Den Bosch kent een sober financieel beleid waarbij alles gericht is op voedselvoorziening aan diegenen die het het hardst nodig hebben! Meer informatie: www.voedselbankdenbosch.nl.

Stichting Voedseltuin Villanueva

Stichting Voedseltuin Villanueva zet zich met zo’n 25 vrijwilligers in om groente en fruit te produceren voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Jaarlijks levert de Voedseltuin zo duizenden kilo’s verse groente, fruit en kruiden aan Voedselbank ‘s-Hertogenbosch. Op de Voedseltuin wordt zo veel mogelijk op biologische wijze gewerkt en daarmee bijgedragen aan de biodiversiteit in het gebied. De tuin staat daarnaast open voor educatie aan jong en oud over de productie van duurzame en gezonde voeding. Meer informatie: www.voedseltuinvillanueva.nl.
In de Lokale Goededoelengids ‘s-Hertogenbosch zijn op dit moment ruim 70 organisaties opgenomen, onderverdeeld in categorieën. Bekijk het complete overzicht van alle organisaties online op https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl.

Gezonde voeding bereikbaar voor iedereen, duurzaam en maatschappelijk verantwoord.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant