Tijdens de Lokale Goededoelendag was er ook een Rad van Fortuin. Links op de foto Lonneke Voets van de Kleding- en Speelgoedbank 's-Hertogenbosch met de schenkers van de cheque Mariëlle van Well en Mark Pompe van Stichting 1184.
Tijdens de Lokale Goededoelendag was er ook een Rad van Fortuin. Links op de foto Lonneke Voets van de Kleding- en Speelgoedbank 's-Hertogenbosch met de schenkers van de cheque Mariëlle van Well en Mark Pompe van Stichting 1184. Foto: Henk van Esch

Inspirerende Lokale Goededoelendag bij Huis73 in Den Bosch

Verenigingen 558 keer gelezen

DEN BOSCH | Stichting Goede Doelen ’s-Hertogenbosch kijkt terug op een mooie derde Lokale Goededoelendag bij Huis73 in Den Bosch. Het was een inspirerende bijeenkomst met 35 lokale goededoelenorganisaties.

Zo waren er mooie verhalen te horen van onder andere Cor Unum, Dierentehuis ‘s-Hertogenbosch, Huiskamer Bij Katrien, Voedselbank Den Bosch en het sociaal notariaat van Yvonne Vleeshouwers. Jan de Rond lichtte de geefmarkt en het geefgedrag in Nederland toe. Theo Verbruggen verzorgde het dagvoorzitterschap. De dag leverde mooie anekdotes, tips en informatie op voor de aanwezigen.

Jan de Rond: “Vanuit de bevolking en het bedrijfsleven van ‘s-Hertogenbosch wordt jaarlijks zo’n 50 miljoen euro geschonken aan goede doelen. De komende decennia neemt dit verder toe. Naar verwachting wordt tussen 2020 en 2060 alleen alleen al vanuit de bevolking zo’n 1,6 miljard euro weggegeven aan goede doelen; internationaal, nationaal en lokaal. De sympathie voor lokale goede doelen neemt toe doordat ze bekender worden, dichtbij en betrouwbaar zijn.” 

Deze week gaat de publiekscampagne ‘Steun Lokaal’ van start. Meer info: //s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl/nieuws/campagne-steun-lokaal/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant